Kayseri'de bir kadın, virüsten koruyacağı iddiasıyla 'okuyup-üfleyerek' tüm mahalleye virüs yaymış

Kayseri'de bir kadın, virüsten koruyacağı iddiasıyla 'okuyup-üfleyerek' tüm mahalleye virüs yaymış
Skandal olayı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya duyurdu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, kentte bir kadının virüs bulaşmaması için mahalle sakinlerini ‘okuyup-üflediği’ ve bu yolla tüm mahalleye virüsü yaydığını yazdı.

Aynı zamanda Kay-TV, Erciyes TV ve Kayseri Haber Gazetelerinin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan gazeteci Altınkaya, Kayseri Telgraf adlı yerel gazetede önceki gün yayınlanan köşe yazısında skandal bir olay aktardı.

"Kadın, okuyup-üfleyip virüsü yaymış" başlıklı köşe yazısında salgının kentteki seyriyle ilgili bilgiler paylaşan Altınkaya, "Benim veya arkadaşlarımın verilerle ilgili paylaşımlarından sonra Valilik ve Sağlık Müdürlüğünde ‘Bu bilgiler nereden sızıyor, gazetecilere kim bilgi veriyor’ vavelyası kopuyor" şeklinde sitem etti.

"‘Gazeteciler nereden bilgi alıyor?’ sorusunun peşine düşmeyi bırakın" ifadelerini kullanan Altınkaya, "Gelelim yazının başlığına...Kişisel veriler nedeniyle ne mahalle ne de isim vermeyeceğim. Ama siz nere olduğunu anlarsınız" diye devam ederek, Kayseri’de yaşanan skandal olayı şöyle anlattı:

"Halen kısmi karantina uygulanan eski bir beldemizde bir otobüs şoförü virüsü ilk olarak bulaştırıyor. Virüsün bulaştığı isimlerden biri de, ‘okuyup-üflemesi kuvvetli’ olan bir kadın. Mahalle sakinlerinin bir bölümü virüsün bulaşmaması için bu kadını ziyaret ederek kendilerine de ‘okuyup-üflemesini’ istiyorlar. O kadın okuyup üflerken virüsü koca mahalleye yayıyor, iyi mi?

Evinde durmayıp, maskesini takmadan okuyup-üfleyen kadından medet uman yurdum insanı ne diyeyim sana..."

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz….

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar