'Kayyımın vakfı'ndan Boğaziçi yurdunun yanına 4 katlı cami inşaatı

'Kayyımın vakfı'ndan Boğaziçi yurdunun yanına 4 katlı cami inşaatı
Naci İnci'nin kurduğu BUVAKIF, Boğaziçi Üniversitesi'nin Uçaksavar Kampüsü'ndeki 500 kişilik öğrenci yurdunun yanına cami yurt ve lojman yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘kayyım rektörü’ Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na (BÜVAK) alternatif olarak kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF), üniversitenin Uçaksavar Kampüsü’ndeki yaklaşık 500 kişilik öğrenci yurdunun 200 metre uzağına cami, yurt ve lojman yapmayı amaçlıyor. İmar planına göre, dört katlı olması planlanan cami alanı, iki katlı olması tasarlanan yurt ve lojman alanının yaklaşık dört katı büyüklüğünde. İnşaatın başlayacağı bölgede yaşayan Etiler Mahallesi sakinleri, yakınlarda üç tane cami olduğunu belirterek yeni bir inşaata karşı imza topluyor.

BUVAKIF'TA KİMLER VAR?

İnşaatı yürüttüğü belirtilen BUVAKIF’ın vakfedenleri arasında Naci İnci, rektör yardımcıları Gürkan Selçuk Kumbaroğlu ve Fazıl Önder Sönmez’le genel sekreter Hasan Fehmi Topal, AKP Milletvekili İffet Polat, BURA Derneği Başkanı Muhammed Fehim Paluluoğlu, AKP’nin kurucularından ve BURA üyesi Mehmet Yalçıntaş’la dernek üyesi Mehmet Altunkılıç yer alıyor.

'ETİLER CAMİİ VE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU İNŞAATI'

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre, inşaat için 3 bin – 3 bin 500 metrekare ağaçlıklı alan geçen ay panellerle kapatıldı ve içinde bulunan yaklaşık 10 ağaç kesildi. Panellerin önüne dikilen inşaat panosuna kapatılan alanda "Etiler Camii ve Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Yurdu İnşaatı" yapılacağı yazıldı. Levhadaki bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sistema Teknolojik Yapı isimli firmaya inşaat ruhsatını 27 Mayıs 2022’de vermiş.

'MEYVE BAHÇESİ OLSUN'

İnşaat alanını çevreleyen panellerden birinin üzerinde İBB’nin "İlçemizde yeni bir cami inşaatı" yazılı levhası da bulunuyor. Hemen yanında da mahalle sakinlerinin "Bizim camiye değil yeşile ve ağaca ihtiyacımız var" ve "Bu arazi meyve bahçesi olsun" mesajları yazıyor.

3 YAKIN CAMİ 

İnşaatın yapılacağı alan çıkmaz bir sokakta, iki sitenin arka otopark girişinde bulunuyor. Mahalle sakinleri, arazinin büyüklüğünün cami, yurt ve lojman için yetersiz olduğunu ve sokağın namaz, cenaze gibi durumlarda oluşacak araç trafiğini karşılayamayacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra cami yapılmak istenen araziye 450 metre mesafede Nafi Baba Camii, 750 metre mesafede Rumeli Hisarüstü Camii, 950 metre mesafede de Etiler Camii bulunuyor.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ YURTSUZ KALMIŞTI

Naci İnci yönetimi, yaklaşık 600 öğrenciyi de okulun açılmasına az bir zaman kala yurtsuz bırakmıştı. Öğrencilerin yönlendirildiği Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, Ensar, Türgev, Diyanet ve İlim Yayma gibi vakıf ve derneklerin yurtlarını önermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar