Kayyım seçim öncesi taşınmazları satılığa çıkardı

Kayyım seçim öncesi taşınmazları satılığa çıkardı
Kayyım 14 arsanın satışı için 44 Milyon 123 bin TL’lik ihale açarken, belediyenin akaryakıt firmasına olan borçlarını ise seçim sonrasına bıraktı.

Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne atanan kayyım Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi sınırları içinde yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait 14 arsayı satışa çıkardı. Yerel seçimler öncesi taşınmazları satılığa çıkaran kayyım, tarım arazisi olup imara açıldıktan sonra belediyenin düzenleme ortaklık payından arta kalan ve mülkiyeti belediyeye geçen arazileri, toplamda 44 Milyon 123 bin TL teklif usulüyle ihaleye açtı. Daha önce özel davetiye üzerine ihaleye giden kayyımlar, bu kez arsaların satışını kentin birçok noktasına astırdıkları pankartla duyurmaları dikkat çekti.

ÖDEMELER SEÇİM SONRASINA ERTELENDİ

Sur Belediyesi’nin ödenekler konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Kent makyajında yapılan kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarında anlaşmalı firmaların ödeneğinin sadece yüzde 10’unun yapıldığı, geri kalan ödemenin seçim sonrasına ertelendiği ifade edildi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, yine anlaşmalı akaryakıt firmasının ödemesinin yapılamadığı ve bu nedenle belediyeye ait bazı hizmet araçlarının yakıt olmamasından kaynaklı çalıştırılmadığı öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar