Kayyum yönetimin kanalizasyon çukuruna karşı önlemi: Lastik, taş ve teneke

Kayyum yönetimin kanalizasyon çukuruna karşı önlemi: Lastik, taş ve teneke
Mardin'in kayyum yönetimindeki Kızıltepe Belediyesi, yol yapım çalışmaları sırasında kanalizasyon çukurlarına karşı taş, lastik ve teneke kutularıyla önlem aldı.

Mardin'de İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Kızıltepe Belediyesi’nin onarmadığı yollar, yurttaşlara zor anlar yaşatıyor. Yıllardır yapılmayan Atatürk Mahallesi ana caddesi, çukurlardan geçilmiyor. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Yağışlı olmayan havalarda bile su altında kalan caddenin üzerinde bulunan kanalizasyon çukurlarının da üstü açık bırakıldı. Belediyenin kanalizasyon çukurlarının etrafına belirleyici bir işaret koymaması ise dikkat çekti.

'ARABALAR İÇİNE DÜŞÜYOR'

Belediyenin önlem olarak etrafına, taş, araba lastiği ve çöp kovası yerleştirdiği çukurlar, tehlike saçıyor. Mahalle esnaflarından Bayram Doğan, "3-4 aydır bu haldeyiz. Bu toz ve çamurun içindeyiz. Ortada ne belediye ne de başkası var. Araba yukarıdan geliyor, içine düşüyor ve kaportası ve plakası da yere düşüyor. Belediyenin adı var ama kendisi yok" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Öne Çıkanlar