Kayyımları protesto eden kadınların duruşması yarın

Kayyımları protesto eden kadınların duruşması yarın
Kayyım atamalarını protesto ettikleri için yargılanan 23 kadının ilk duruşması yarın İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

Kadınların 29 Ağustos'ta İstanbul Beşiktaş'ta, Diyarbakır, Van ve Mardin'deki büyükşehir belediyelerine kayyım atamalarını, 'Kayyımlara, kazanımlarımızın gasp edilmesine hayır' sloganıyla protesto ettikleri eyleme polis saldırmış ve 23 kadın gözaltına alınmıştı.

Aralarında HDP İstanbul eski İl Eşbaşkanı Esengül Demir’in de bulunduğu 23 kadın hakkında açılan davanın ilk duruşması, yarın Çağlayan Adliyesi 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.


29 Ağustos'ta İstanbul'da, kayyımları protesto eden kadınlara polis saldırmış, 23 kadın gözaltına alınmıştı.

KAYYIMLAR İLK KADINLARIN HAKLARINI VE HAYATLARINI HEDEF ALIYOR'

Yaptıkları açıklamada kayyım atanan illerde ilk olarak kadına yönelik kurumların kapatıldığına dikkat çeken kadınlar, 'Kayyımlar ilk kadınların haklarını ve hayatlarını hedef alıyor' diyerek duruşmaya katılım çağırısı yaptı:

"Kayyımlar ilk kadınların haklarını ve hayatlarını hedef alıyor. 2016 dyılında kayyum atanan illerde 50’nin üzerinde kadın kurumunun faaliyetlerine son verildi. Kadın Politikaları Daire Başkanlıkları kapatıldı. Alo Şiddet hatları kapatıldı. Sığınak açma zorunluluğu olan belediyelerin zaten çok azında sığınak varken mevcut kadın sığınakları, danışma merkezleri kapatıldı. Belediye kreşleri kapatıldı. 8 Mart’larda kadınlara ücretli izin kaldırıldı. Eşine şiddet uygulayan belediye çalışanlarına yaptırım kaldırıldı. Bu alanların kapatılmaları yetmedi, müftülüklere, Kuran kurslarına devredildiler, Evlendirme Dairesi yapıldılar, piknik alanına çevrildiler. Bir kez daha kayyımlara hayır demek, kadın dayanışmasını yükseltmek için Çağlayan Adliyesi'ndeyiz!"

(M.A)

Öne Çıkanlar