Kazdağları için yola çıkan doğa gönüllülerine Çanakkale'de müdahale

Kazdağları için yola çıkan doğa gönüllülerine Çanakkale'de müdahale
Jandarma ve polisin müdahale ettiği doğa gönüllülerinden en az 20'si gözaltına alındı.

ARTI GERÇEK- Kazdağları'nda geçen yık altın arama gerekçesiyle kesilen 300 bini aşkın ağacın ardından başlatılan doğa nöbetinin 1. yılı için bölgeye gitmek isteyen doğa gönüllüleri Çanakkale'ye sokulmadı. Eceabat'ta tutulan gönüllüler, Jandarma Komutanlığı tarafından herhangi bir gerekçe sunulmadan bekletildi.

Dün İstanbul'dan 3 otobüs ile yola çıkan doğa gönüllüleri, Gelibolu'ya yakın Eceabat bölgesinde Jandarma Komutanlığı tarafından durduruldu. Gönüllülere neden durdurulduklarına dair herhangi açıklama yapılmadı. Kendilerine herhangi bir tebligatta bulunulmayan gönüllüler saatlerce Çanakkale'ye girmek için bekledi. Eceabat'ta açıklama yapan gönüllüler, "Seyahat hakkımız elimizden alınıyor" dedi.

SURUÇ'TA SAKAT KALAN GENCE MÜDAHALE

Çanakkale'ye geçmek için ısrar eden gruba jandarma ve polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Doğa gönüllüleri arasında yer alan ve jandarmanın kolunu tutarak çektiği Koray Türkay, Suruç katliamından yaralı kurtulmuştu. Katliamda kolu sakat kalan Koray Türkay, müdahale sırasında "kolum, kolum" diyerek acıyla bağırdı.

Otobüslerde bekletilen gönüllülerin bölgeye gitmesine izin verilmezken, Çanakkale Golf Çay Bahçesi’nde toplanan diğer yaşam savunucularına polis müdahalesi gerçekleşti. Basın açıklamasının yapılacağı çay bahçesinin önüne yığılan polis ekipleri 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Çanakkale Valiliği dün gece pandemi gerekcesiyle tüm gösteri ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar