Kazdağları'nda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kazdağları'nda mahsur kalanlar kurtarıldı
Kazdağları'nda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 kişilik belediye ekibini kurtarmak için başlatılan çalışma sürüyor.

Kazdağları'nda kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17'si asker 4'ü belediye işçisi 21 kişi kurtarıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kazdağları’nda yolda kalan personelimize ulaştık. Askeri personelimiz ve yol ekiplerimizi sağlıklı olarak naklediyoruz. Kurtarma çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Jandarma, İlçe Belediyesi, DSİ, Sağlık başta olmak üzere kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kazdağı Milli Parkı içerisinde Sarıkız Tepesi mevkiinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ile yolu açma çalışması yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalmıştı. 17 askeri personel ve 4 kişilik belediye ekibine ulaşılması için kurtarma çalışması başlatılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı da arama kurtarma çalışmaları için askeri helikopter görevlendirmişti.

Milli parkın Sarıkız bölgesinde açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, dün akşam saatlerinde bir grup askerin, önlerindeki Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle açtığı yoldan bu alana çıktığını ancak dönüşte yoğun kar yağışı ve tipiden yolun kapandığını belirtmiş, "17 askerimiz 3 aracın içinde. Şu an araçların yakıtı var, sağlık durumları iyi. 4 de Büyükşehir Belediyesi personeli var, iş makinelerinin personeli. Büyükşehir ekipleri, AFAD, jandarma, Sağlık Müdürlüğümüzün ekiplerini, paletli ambulansı da gönderdik. Hem lastik tekerlekli açıcılar, greyderler hem de dozer şimdi devrede. Yaklaşık 6 kilometre kadar yaklaştık. Ulaşacağız ama zaman alabilir. Hava şartları yukarıda biraz zorlayıcı" açıklaması yapmıştı.

Öne Çıkanlar