Kazılar insanlık tarihini değiştirdi

Kazılar insanlık tarihini değiştirdi
Çin'de yapılan arkeolojik kazılar insanlığın evrimsel atalarının Afrika'dan çok daha önceki bir tarihte ayrıldığını ortaya çıkardı

Çin'de yapılan arkeolojik bir kazıda gün yüzüne çıkarılan taş aletler insanlığın evrimsel atalarının Afrika'dan bilinenden çok daha önceki bir tarihte ayrıldığını gösteriyor. Euronews'in haberine göre, şimdiye kadar insan benzeri canlılara ilişkin elde bulunan en eski kanıtların geçmişi 1 milyon 800 bin yıl öncesine uzanıyordu. Bu kanıtların kaynağı ise Gürcistan'ın Dmanisi kasabasında yapılan kazılarda ortaya çıkarılan insan yapıtları ve kafatası kalıntılarıydı.

Fakat Çin’de ortaya çıkarılan buluntular insanlığın evrimsel tarihini 250 bin yıl kadar geriye götürmeyi zorunlu kılıyor.

ALMAN ARKEOLOG: BU KESİNLİKLE YENİ BİR HİKAYE

Almanya’nın Jena kentindeki Max Planck İnsanlık Tarihi Enstitüsü'nden görev yapan arkeolog Michael Petraglia, ortaya çıkarılan kalıntılar hakkında, "Bu kesinlikle yeni bir hikaye. Bu ilk insanların Afrika'dan bizim bildiğimizden çok daha önce çıktığını gösteriyor." diye konuştu.

Afrika’dan çıkış ise insan türünün dahil olduğu Homo Sapiens’in yeryüzünde sahne almasından çok daha öncesindeki bir döneme denk düşüyor. Araştırmacılar kazılarda ortaya çıkarılan el aletlerinin Homo evrim grubunun başka bir üyesi tarafından yapıldığını düşünüyor. ( YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar