Kazımi, Başbakan Barzani ile saldırıda hasar alan bölgeleri ziyaret etti

Kazımi, Başbakan Barzani ile saldırıda hasar alan bölgeleri ziyaret etti
Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Hewler'de füze saldırısında zarar gören yerleri ziyaret etti.

Fotoğraf: Rudaw

Dün gece saatlerinde İran'ın Hewler'e düzenlediği füze saldırısının ardından, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi resmi temaslarda bulunmak için Hewler'i ziyaret etti. Irak Savunma Bakanı Cuma Inad, İçişleri Bakanı Osman el-Ganimi ve Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım el-Araci'nin de eşlik ettiği Kazımi, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani saldırıda zarar gören bölgelere ziyarette bulundu.

Barzani, "Irak'ın egemenliğine yönelik tekrarlanan saldırıların durması gerektiği konusunda mutlak bir mutabakat içindeyiz" ifadeelrini kullandı.

Rudaw'da yer alan habere göre; Barzani, Twitter hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, "Başbakan Kazımi ve Iraklı bakanları dünkü alçak saldırıları görüşmek ve sivil alanlardaki hasarı yakından görmek üzere Erbil'de karşıladım. Irak'ın egemenliğine yönelik tekrarlanan saldırıların durması gerektiği konusunda mutlak bir mutabakat içindeyiz" ifadelerine yer verdi.

Kazımi daha sonra  eski Başkan Mesud Barzani ile de bir araya geldi. Görüşmede dünkü saldırılar ele alındı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ve beraberindeki heyet daha sonra füze saldırılarında zarar gören K24 TV kanalı binasını ziyaret etti. Kazımi'ye Başbakan Mesrur Barzani de eşlik etti.

Kazımi’nin sonraki durağı ise füze saldırılarında zarar gören bölgeler oldu. Kazımi, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Aziz Erbil kentine saldırı ve sakinlerinin korkutulması, halkımızın güvenliğine saldırıdır" demişti. "Kardeşim" diye hitap ettiği Başbakan Mesrur Barzani ile saldırıyı görüştüğünü aktaran Kazımi, "Güvenlik güçlerimiz, bu saldırıyla ilgili incelemeler yapacak. Kentlerimizin güvenliğini ve halkımızın selametini hedef alan saldırılara karşı koyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, İran'ın saldırılarını tekrarladığını, uluslararası toplumun sessiz kalmasının da bu saldırıların önünü açacağını bildirmişti.

Öne Çıkanlar