'KCK Cizre' davası: Yerine kayyım atanan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında 6 yıl 3 ay hapis

'KCK Cizre' davası: Yerine kayyım atanan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında 6 yıl 3 ay hapis
'KCK Cizre' davasında yargılanan ve aralarında yerine kayyım atanan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ'ın da bulunduğu 64 kişi hakkında 6 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası verildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2011 yılında "KCK" adı altında yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar hakkında açılan davanın karar duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aralarında, İçişleri Bakanlığı taraıfndan görevden uzaklaştırıldıktan sonra yerine kayyım atanan Cizre Belediye Eşbaşkanı, siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 79 kişi duruşmaya katılmadı. Avukatlar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. 

Savcılık, sanıklardan 15'i hakkında "örgüt yöneticisi olmak", Eşbaşkan Zırığ'ın da aralarında bulunduğu 64 sanık hakkında ise "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla ceza istedi. 

Mahkeme, 67 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Eşbaşkan Zırığ hakkında da 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Mahkeme, 11 kişi hakkında ise beraat kararı verdi. 

ZIRIĞ'DAN TEPKİ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Zırığ, " 2011'de fetöcü savcılar tarafından açılan Cizre KCK davasından 6 yıl 3 ay ceza aldık. Bu karar ile FETÖ AKP ortaklığının devam etiği esasında belgelenmiş oldu. Ne FETÖ ne sarayın tek adam rejimi bizi mücadelemizden gram geri adım attırmayacktır" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar