Kedilerin dedesi on yıldır yemek yapıyor

Kedilerin dedesi on yıldır yemek yapıyor
Dersim'de 79 yaşındaki Zakir Yavuz hergün onlarca kediye yemek yapıyor.

Dersim’in Çemişgezek ilçesinde 79 yaşındaki  Zakir Yavuz, 10 yıl önce bahçesine aldığı ve şuanda sayıları 25'i bulan kediler ve sokak köpekleri için her gün  makarrna ve bulgurdan mama yapıyor.

Erkalkan Köyü’nde yaşayan Yavuz, sayıları 25 olan kedi ve köpekler için gerçekleştirdiği çabası komşularını da hayvanları beslemeye teşvik etmiş.

Yavuz "Bir öğün komşularım, bir öğün de ben veriyorum. Müsait olmadıkları zaman da yine ben veriyorum. Kedilerin sayısını 25'e kadar saydım ama bazen aşağı, bazen de yukarı çıkıyor. Her gün yemeklerini veriyorum. Hazır mama olduğu zaman mama da veriyorum. Hazır mamaya daha çok meraklılar" dedi.

Hazır mama olmadığı zaman her gün makarna, bulgur, tuz ve yağı karıştırıp yemek hazırladığını aktaran Yavuz, "Elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Ben bunları gördüm mü dayanamıyorum, vermek zorunda kalıyorum. Onlara yemek verdikçe huzurlu oluyorum. Beni gördükleri zaman hemen önüme koşuyorlar. Kapı sesini duyduklarında hemen geliyorlar, beni tanıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Öne Çıkanlar