Kılıçdaroğlu: Hep birlikte demokrasi destanı yazdık

Kılıçdaroğlu: Hep birlikte demokrasi destanı yazdık
Kılıçdaorğlu resmi olmayan seçim sonucuna ilişkin açıklama yapıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 23 Haziran İstanbul seçim resmi olmayan sonuçları sonrası konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte otobüsün üstüne geldi. Haluk Koç, Yaşar Seymen, Tuncay Özkan, Faik Öztrak da otobüsün üstünde.

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım'a yüzde 9'dan (800 bin) fazla oy farkı atıp seçimi kazanmasının ardından Kılıçdaroğlu balkon konuşması yapıyor.Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Türkiye demokrasiye inanalarla gurur duyuyor ve bütün dünya Türkiye ile gurur duyuyor.

Demokrasiye inanan insanlar, demokrasiyi sonuna kadar savunanlar sizlerle herkes ama herkes gurur duyuyor.

Ben bu milletin ferasetine güveniyorum demiştim. Halkımızın iradesine güveniyoruz. Kapalı kapılar ardında halkımızın iradesine darbe yapıldı, bu darbeyi İstanbullu yanıt verecek demiştik. Allah'ın izniyle 800 bin oy farkla bunu gördük.

Her şey Adalet Yürüyüşü ile başladı. Hak, hukuk ve adalet dedik. Getirmek istemediler, engellemek istediler bütün engelleri hep birlikte aştık. En son İstanbul seçimlerini de aştık.

Ve bizler hep birlikte demokrasi destanı yazdık.

Bütün bürokratlarına rağmen bu ülkenin insanı demokrasiden yana tavır koydu ve demokrasiyi şahlandırdı. Cumhuriyet'i şimdi demokrasi ile taçlandırıyoruz. Bunu büyüteceğiz.

Demokrasi destanının yazılmasında katkısı olan CHP örgütlerine, partiye üye olmaksızın demokrasi için mücadele eden tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Anadolu'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen, yakınlarına telefon eden bütün yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Millet İttifakı'nın en önemli aktörü olan İYİ Parti'nin sayın Genel Başkanına ve vekillerine teşekkür ediyorum.

Ve bize destek veren AKP'li kardeşlerime, MHP'li kardeşlerime, HDP'li kardeşlerime, Saadet Partili kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.

Farklı siyasi görüşlerden olmakla birlikte demokrasi konusunda destan yazdık. Bu destan tüm dünyada yankılanıyor, budan daha güzel birşey olamaz.

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR GÜÇ MAZBATAYI VERMEMEZLİK EDEMEZ

CHP Genel Merkezi'nde atılan 'maztabatayı ver' sloganı sonrası Kılıçdaroğlu, "Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Artık Saraylarda oturup, egemen olarak herkesi etkileyeceğini düşünenler saygı duymak zorundalar" dedi.

Öne Çıkanlar