Kennedy suikastine dair gizli belgeler ilk kez yayımlandı

Kennedy suikastine dair gizli belgeler ilk kez yayımlandı
ABD'de Joe Biden yönetimi, ölümü üzerindeki derin sır perdesi 58 yıldır aralanamayan eski başkan John F. Kennedy suikastine dair gizli belgeleri ilk kez yayımladı.

ABD'de Joe Biden yönetimi, 35. ABD Başkanı John F. Kennedy'nin 1963'te yaşamını yitirdiği suikaste ilişkin gizli belgeleri paylaştı. Belgelerin bir kısmı ise ulusal güvenlik gerekçesiyle hala gizli tutuluyor.

Biden yönetimi, suikaste ilişkin 1500 yeni belgeyi Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresinin (NARA) internet sitesi üzerinden halka açtı.

Yayımlanan belgelerin çoğunluğu, katil zanlısı Lee Harvey Oswald'a ilişkin bilgileri içeriyor.

ARAŞTIRMACILAR MEMNUN KALMADI

Suikaste ilişkin 10 binden fazla belgenin hala tamamen yayımlanmamış olması, suikasti araştıranlar ile federal yönetim arasında gerginliğe yol açmayı sürdürüyor.

Birçok araştırmacı, yayımlanan belgelerin suikaste ilişkin yeni bir ipucu vermediğini ve hala muğlakta olan konulara ışık tutmadığını savunuyor.

Araştırmacılar, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve diğer ulusal güvenlik kurumlarının, Kongre kararına rağmen olaya ilişkin belgelerin yayımlanmasına engel olduğunu iddia ediyor.

 

 

Öne Çıkanlar