KESK’in eşbaşkanları TİS'e kabul edilmedi

KESK’in eşbaşkanları TİS'e kabul edilmedi
Devlet Personel Başkanlığı, KESK eşbaşkanlarının TİS görüşmelerine katılmalarını kabul etmedi. KESK Eşbaşkanları saat 13.30’da Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yapacak.

GÜNCEL - Devlet Personel Başkanlığı, bugün başlayacak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) belirlediği heyeti kabul etmedi. Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat imzalı gönderilen yazıda memur olmamalarına rağmen ihraç edilmiş gibi gösterilen İsmet Aslan ve Özgür Yılmaz ile ihraç edilmiş gibi gösterilen kamu emekçisi Yusuf Şenol'a ilişkin yanlışlığın düzeltildiği ve heyete kabul edildikleri bildirildi.

Ancak heyetteki diğer iki isim KESK Eşbaşkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen’in daha önce OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle ihraç edildikleri için heyette yer alamayacaklarını bildirdi. Başkanlık KESK’ten heyet için KESK Eşbaşkanları yerine iki yeni isim bildirmesini de talep etti. 

‘BU DURUM KABUL EDİLEMEZ’

Bu durumun kabul edilemeyeceğini bildiren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "KESK olarak bu duruma ilişkin tutumumuzu saat 13.30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklayacağız. Tüm emekçileri KESK’i sahiplenmeye Bakanlık önüne davet ediyoruz" dedi. (dihaber)
 

Öne Çıkanlar