KESK TİS görüşmelerine katılmıyor

KESK TİS görüşmelerine katılmıyor
İktidarın TİS görüşmelerine müdahale ettiğini söyleyen KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, TİS görüşmelerine katılmayacaklarını duyurdu.

HABER MERKEZİ - KESK Eşbaşkanlarının, ihraç edildikleri gerekçesiyle TİS görüşmelerine katılmasına izin verilmemişti.

2018-2019 yıllarını kapsayan dördüncü dönem Tolu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmesi öncesi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasoynu (KESK) görüşmenin yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı (ÇSGB) önüne yürüyüş düzenledi.

TRT Arı Stüdyosu önünde bir araya gelen KESK üyeleri, buradan yürüyüşe başladı. KESK üyelerine DİSK ve TMMOB temsilcileri ile HDP'li vekil Nihat Akdoğan da destek verdi.

Yürüyüş esnasında sık sık "Ne darbe ne de OHAL demokrasi derhal", "KHK'ler gidecek biz kalacağız" sloganları atıldı.

Tutuldukları Sincan Cezaevi'nde açlık grevinin 146'ncı gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için slogan atılması ardından polis yürüyüşü durdurmak istedi. Polis, açlık grevine dair slogan atılması halinde müdahale edeceğini söyledi. KESK üyeleri polisi alkış ve ıslıklarla protesto etti.

TİS'E OHAL DARBESİ

Bakanlık önüne ulaşan KESK'liler burada açıklama yaptı. KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, "2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem TİS görüşmeleri bugün başlıyor. 3 milyon kamu emekçisini, 2 milyon kamu emekçisi emeklisini, ailelerini de hesaba kattığımızda en az 15 milyonluk geniş bir kitleyi yakından ilgilendiren bu TİS görüşmelerine OHAL altında giriyoruz" dedi.

TİS görüşmelerine OHAL darbesi vurulduğunu belirten Bozgeyik, Devlet Personel Başkanlığı tarafından KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle KESK Eşbaşkanlarının heyette yer alamayacağı kararına tepki gösterdi.

Bozgeyik, TİS görüşmesine dair 17 Temmuz’da heyetlerini Devlet Personel Başkanlığına bildirdiklerini ve 29 Temmuz gününe kadar da KESK heyetine dair her hangi bir itirazda bulunulmadığını aktardı. KESK'in, OHAL ve KHK'nin kaldırılmasını, ihraçların işe iadesi ve kayyum uygulamasına son verilmesini içiren TİS taleplerini 27 Temmuz’da açıkladığına işaret eden Bozgeyik, iktidar KESK’in taleplerini gördükten sonra TİS görüşmelerine hukuksuzca müdahale ettiğini ifade etti.

TİS görüşmelerini tanımadıklarını söyleyen Bozgeyik, "OHAL ve KHK'lerle milyonların mağdur olduğu bir yerde biz TİS görüşmelerine müdahil olmayacağız" dedi.

Öne Çıkanlar