KESK tüm kamu çalışanlarını ortak mücadeleye çağırdı

KESK tüm kamu çalışanlarını ortak mücadeleye çağırdı
İzmir'de KESK üyesi kamu çalışanları, Memur Sen'in imzaladığı TİS'e karşı, bütün kamu çalışanlarını ortak talepler etrafında mücadeleye çağırdı.

GÜNCEL - KESK İzmir Şubeler Platformu, geçtiğimiz gece anlaşmaya varılan ve kamu çalışanlarının ‘ihanet sözleşmesi’ olarak nitelendirdiği 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada AKP ile Memur Sen arasında yeni bir satış sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Basın açıklamasında 'İhanet Sözleşmesine Hayır, Emekçiler Ortak Mücadeleye' pankartı açılırken eyleme DİSK ve TMMOB temsilcileri de katıldı.

MAAŞLARIMIZ YÜZDE 25 ERİDİ

Basın metnini okuyan Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, maaşlarının yüzde 25 eridiğini söyledi:

"Memur Sen Genel Başkanı kümülatif zammın yüzde 17,5 olduğunu söyledi. Oysa ki teklifleri yüzde 34, kabulleri 16 buçuktur. Teklif ile kabul arasında eksi 17 buçuk fark var. Rakamlarla oynayarak olduğundan fazla gösterebilirsiniz, ancak gerçekleri saklayamazsınız. Kabul edilen teklif zaten gerçekçi olmayan enflasyon rakamlarının dahi şimdiden altındadır."

'İMZALANAN İHANET SÖZLEŞMESİDİR'

Memur Sen’in İhanet sözleşmesi imzalandığının yineleyen KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, ortaya çıkan tablonun OHAL hukuksuzluğu ve Memur-Sen sendikacılığının sonucu olduğunu söyledi. Toplu sözleşme oyununu bozmak için tüm kamu emekçilerini ortak talepler etrafında bir araya gelmeye davet eden Güven, kamu emekçilerine ‘fiili meşru mücadele hattında birleşelim’ çağrısı yaptı:

"Bıçak kemiğe dayandı, tüm kamu çalışanları sendikalarının üyelerine, tüm hükümet yetkililerine ve tüm kamu emekçilerine sesleniyoruz! Biz kamu emekçileri olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin farklılıklarımızı bir kenara bırakarak aşağıda belirtilen temel taleplerimiz için ortak hareket etmeye çağırıyoruz. Acil taleplerimizi kazanana kadar satış sözleşmesine karşı fiili meşru mücadele hattında birleşelim. KESK olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini haklarının, özgürlüklerinin ihanet-satış sözleşmeleri ile yok sayılmasına karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

Kamu emekçilerinin talepleri:

-OHAL ve KHK’lar kaldırılsın

-İş güvencesini kaldırmaya yönelik yasal çalışmalar iptal edilsin

-Yüzdelik zam değil insanca yaşanacak bir temel ücret istiyoruz

-En düşük memur maaşı 3.450 TL. olsun

-Ek göstergelerin 3600’e çıkarılsın

-Bütün ek ödemeler emekli maaşına yansıtılsın

-Vergi dilimi kaldırılsın

-4/B, 4/C ve taşeron çalıştırma kaldırılsın

-Sendika yasası değiştirilsin. Grevli toplu sözleşme istiyoruz

-Sendika hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılsın

Öne Çıkanlar