Ankara'ya ulaşan KESK üyelerine polis engeli

Ankara'ya ulaşan KESK üyelerine polis engeli
KESK üyeleri Çalışma Bakanlığı önünde taleplerini dil getirecek.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’in 24 Mart’ta başlattığı ‘Çalışma Hakkımı/İşimi İstiyorum’ eylemi ile birlikte başlattığı Ankara yürüyüşü bugün Çalışma Bakanlığı önünde son bulacak. KESK MYK üyeleri OHAL döneminde işten çıkarılan memurlardan özellikle KESK üyelerinin dosyalarına bakılmadığını belirtiyor.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cemal Erdoğan tarafından yürüyüşe dair yapılan açıklamada, yürüyüşün sadece KHK bekletmecesine, sorgusuz-sualsiz-hukuksuz ihraçlara karşı bir eylem olmadığına dikkat çekilmişti. KESK üyeleri aynı zamanda grev hakkı, laiklik ve İstanbul Sözleşmesi gibi demokratik haklara yönelik talepleri bulunuyor.

Dönem Sözcüsü Erdoğan, "Demokrasiden, adaletten, emekten, barıştan yana olan herkesi cuma günü 12.30’ da Çalışma Bakanlığı önüne çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara dışındaki illerden gelen KESK üyelerini karşılamak isteyen Ankara Şubeler Platformu'na polis müdahalesi gerçekleşti. 

Polis, Ankara’ya ulaşan KESK üyelerinin otobüslere geri binmesini istedi.  Bir polis yetkilisi, "Burası Ankara, bu kadar kalabalığa müsade etmeyeceğim. Garın önünde talep ettiniz izin verilmedi. Burada da izin verilmedi" dedi. Polis basın açıklamasının yapılmaması nedeni ise basın açıklamasının 'makul sayıda' kişiyle gerçekleştirilmeyecek olması oldu. KESK üyeleri ise miting değil basın açıklaması yapmak istediklerini bunun için izin alınmasına gerek olmadığını savundu.

KESK yapılan müdahaleye,"En temel hak ve özgürlükleri dahi engelleyen AKP iktidarının emek düşmanı politikalarını protesto ediyoruz" tepkisi verdi.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, "Kanun hükmünde kararname zorbalığına karşı 3 gündür geçtiğimiz tüm illerde bu kanunsuzluğu anlatıyoruz. Taleplerimizi haykırıyoruz ve bizim muhatabımız olan Çalışma Bakanlığı önüne gitmemiz Ankara’da bir kez daha engellendi. Çalışma Bakanlığı neyden çekiniyor? itibarının sarsılacağını mı düşünüyor? Eğer böyle ise itibarı sarsan ası şeyin ne olduğunu biz size söyleyelim. Bir çocuk en büyük hayalim borçlarımızı kapatalım babam iş bulsun diyorsa, işçiler, emekçiler pandemi koşullarında ölüyorsa, kendisi ahlaksızlığa dönüşmüş Kod 29 bu ülkede işverenler tarafından yaygın bir şekilde iş verenler tarafından kullanılıyorsa, emekçiler sefalete mahkum bırakılıyorsa işte sizin itibarınızı bunlar sarsar. Eğer itibar kazanmak istiyorsanız emekçilerin hakkını verin" dedi.

Gezen, "Bizleri karşılamaya gelen KESK Ankara Şubeler Platformu üyelerimizin polis tarafından engellenmesi ve dağıtılması asla kabul edilemez. En temel hak ve özgürlükleri dahi engelleyen AKP iktidarının emek düşmanı politikalarını protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar