KHK ile işten atıp 'seçimde bizim için çalış' dediler

KHK ile işten atıp 'seçimde bizim için çalış' dediler
AKP Yenişehir İlçe Teşkilatı KHK ile işten atılan Erdal Bozkurt’tan seçimde kendileri için çalışma yürütmesini istedi.

GÜNCEL - Diyarbakır'da 17 Ekim 2017'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı Erdal Bozkurt, AKP Yenişehir ilçe teşkilatından bazı kişililerin kendini tehdit ettiğini iddia etti.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Alangul köyünde yaşayan Erdal Bozkurt,  AKP Yenişehir ilçe teşkilatından arandığını ve görüşmek istediklerini söyledi. 

Telefondaki kişilerin kendisine AKP Yenişehir ilçe binasını tarif ettiğini ve kendisinin de oraya gittiğini söylen Bozkurt, yaşananları Mezopotamya Ajansı'na anlattı:

"Ne söyleyeceklerini sorduğumda telefon üzeri olmaz buraya gel dediler. O yüzden gittim. Kendisini AKP Yenişehir Gençlik kadrosu olarak tanıtan bir erkek ve 3 kadın benimle görüştü. Bana köydeki siyasi atmosferi sordular. Ben de insanların mağduriyetlerini dile getirdim. Bana kime oy vereceğimi sordular, kendi halkıma oy vereceğimi söyledim. KHK ile beni işten atanlara oy vermeyeceğim dedim. Bana köye geleceklerini ve kendilerine yardım etmemi istediler. Resmen beni işten çıkaran AKP seçimde benim onlara çalışmamı istedi. Ben kendi evimin onlara kapalı olduğunu söyledim. Köylülerin de AKP'ye tepkili olduğunu söyledim. Bunun üzerine sinirlenerek gerekirse silahla geliriz dedi ve ayağa kalktı. Oradaki diğer kadınlar araya girmeseydi bana saldırmayı düşünüyordu." 

Yüzde 20 Epilepsi hastası olduğunu vurgulayan Bozkurt, kendisinden başka insanların da arandığını ifade etti. 

Öne Çıkanlar