Kılıç: AKP’nin ülkeyi cemaatlere teslim etmesi artık milli güvenlik sorunu

Kılıç: AKP’nin ülkeyi cemaatlere teslim etmesi artık milli güvenlik sorunu
CHP'li Sevda Erdan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun tarikat yurtlarıyla ilgili sorulara yanıt vermediğini belirterek, yaşanan olayların devlet eliyle kapatıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, Elazığ’da tarikat yurdunda kalmak zorunda bırakılan ve baskılar sonucu yaşamına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sorduğu sorular yanıtsız bırakıldı.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Enes Kara, 11 Ocak’ta, Elazığ’da kalmaya zorlandığı bir cemaat evinde yaşamına son verdi. Öncesinde video yayımlayan Kara, gelecek ve ekonomik kaygılara işaret ederken "Beni burada kalmaya zorladılar" dedi.

BAKAN, TARİKAT YURTLARINA VE EVLERİNE İLİŞKİN SORULARI YANITLAMADI

Cumhuriyet’in haberine göre CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, Enes Kara’nın intiharına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bir dizi soru yöneltti. Kılıç, başta Elazığ olmak üzere faaliyette bulunan cemaat, vakıf ve derneklerin kaç yurt ya da evinin bulunduğunu, bu yurt ya da evlerde kaç öğrencinin kaldığını ve bunların denetimlerinin nasıl gerçekleştirildiğini sordu. Ancak Bakan Kasapoğlu’ndan yanıt gelmedi.

‘MİLLİ GÜVENLİK SORUNU’

Bunun üzerine bir açıklama yapan Kılıç, "AKP’nin ülkeyi tarikat ve cemaatlere teslim etmesi artık milli güvenlik sorunu halini aldı. Başka Enes’lerin bu yurtlarda ölmemesi için tek hedefimiz çağdaş ve laik eğitim olmalı" dedi.

YASA DIŞI TARİKAT YURTLARI

Kara’nın intiharına yönelik suç duyurusunun işleme konulmamasına "Bu karar tamamen olayı devlet eliyle kapatmaktır" tepkisini gösteren Kılıç, Kara’nın kalmaya zorlandığı evin, yasadışı bir tarikat yurdu olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar