Kılıçdaroğlu: Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık

Kılıçdaroğlu: Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Veyis Ateş hakkındaki rüşvet ve şantaj iddialarına tepki gösterdi.

Habertürk Ana Haber spikeri Veyis Ateş hakkındaki iddialara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, "Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık" ifadelerini kullandı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman'a konuşan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz da Veyis Ateş hakkında ciddi iddialarda bulundu. Korkmaz'ın iddiaları arasında; Veyis Ateş'in kendisinden 10 milyon euro istediği, şantaj ve tehditlerde bulunduğu yer aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ateş'in 'hukuki kovuşturmayı önlemek için' firari iş insanı Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği yönündeki iddiaya tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, savcılara çağrıda bulundu.

'MUHALEFET OLARAK NEYİN PEŞİNE DÜŞECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK'

Kılıçdaroğlu, şöyle yazdı:

"Her şeyin borsasını kurduklarını duyuyorduk. Fetö borsası ile ne kadar kodaman Fetöcü varsa serbest bıraktılar, 15 Temmuz Şehitlerini sattılar. Şimdi de bir gazetecinin bir iş adamından 10 milyon Euro istediğine şahit oluyoruz. Niçin? Hukuki kovuşturmayı önlemek için.

Ankara’daki siyasi bir yapı için istiyor bu parayı, çözeriz diyor. Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin.

Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım. Sevgili Halkım bunları önlemek için 4 yıl önce #AdaletYürüyüşü’ne çıkmıştım. Bu borsacılar şehit kanlarını satmasınlar diye, birileri milyonlarca Euro götürürken halkımız aç kalmasın diye."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar