Kılıçdaroğlu’ndan, Korkmaz yorumu: Türkiye’de at oynatıyorsa arkasında ciddi bir siyasi güç vardır

Kılıçdaroğlu’ndan, Korkmaz yorumu: Türkiye’de at oynatıyorsa arkasında ciddi bir siyasi güç vardır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SBK Holding sahibi Korkmaz'ın tutuklanmasına dair ilk kez yorum yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı  için bulunduğu Antep’te, SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’nin talebiyle tutuklanmasına ilişkin ilk kez yorum yaptı. Kılıçdaroğlu, Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’de at oynatıyorsa, yargıyı istediği gibi düzenleyebiliyorsa, arkasında ciddi bir siyasi güç vardır" dedi.

Türkiye’de yargının çalışmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu; "Yargı çalışmıyorsa, savcılar yasadışı işlemler konusunda harekete geçmiyorsa, o ülkede adalet yoktur. Yani, Türkiye Cumhuriyeti’nde iktidar yargı üzerine kurduğu hegemonya dolayısıyla, yargı görevini yapmamaktadır. Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkışına kim izin verdi? Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlıkları üzerindeki hacizleri kim kaldırdı? ‘İvedi’ kararıyla hacizleri kaldıran dönemin Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Adalet Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak nasıl gitti? Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’de at oynatıyorsa, yargıyı istediği gibi düzenleyebiliyorsa, arkasında ciddi bir siyasi güç vardır" değerlendirmesinde bulundu.

‘BÖYLE BİR ÇÜRÜMÜŞLÜĞE HİÇ AMA HİÇ TANIK OLMADIK’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret eden Kılıçdaroğlu, " Bu konuda konuşması gereken kişi, en tepede, bir numaralı koltukta oturan kişidir.  Bu kişinin sesi bile çıkmıyor. Kendi bakanı, ‘bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriliyor’ diyor. Bakanını çağırıp, ‘ya bu siyasetçi kimdir kardeşim’ diye soru dahi sormuyor. Bu soruyu sormayan kişi yolsuzluğa ortak olan kişidir. Belki tazminat davası açarsa, iki kez tekrarladı diye de dilekçesinde yazsın. Yolsuzluğa sesiz kalan kişi, yolsuzluğu sorgulamayan kişi, yolsuzluğa ortak olan kişidir. Çıksınlar, aksini söylesinler. ‘Biz ortak değiliz, soruşturma açtık’ desinler. Niye açamıyorlar? Verilecek hesapları var herhalde. Türkiye’de böyle bir çürümüşlüğü hiç ama hiç görmemiştim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde böyle bir çürümüşlüğe hiç ama hiç tanık olmadık. Hırsızların, yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin baş tacı yapıldığı bir ülkeyi ne zaman gördük? Böyle bir Türkiye’ye ne zaman tanık olduk" diye sordu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"En tepedeki konuşmuyor, neymiş efendim yer altı dünyasının çeteleri konuşur, biz muhatap olmayız. İçişleri Bakanı yer altı çetelerinin üyesi mi? O söylüyor. Senin bakanın söylüyor, sen ses çıkarmıyorsun. ‘Kim bu siyasetçi’ demiyorsun. O siyasetçiyi her gün, her hafta görüyorsun, seninle aynı masaya oturuyor. Herkesin bildiği siyasetçiyi kimse seslendiremiyor. Türkiye’yi bu rezaletten çıkaracağız. Bu pisliklerden Türkiye’yi arındıracağız. Beraber, birlikte, bu ülkenin namuslu vatandaşlarıyla beraber çözeceğiz bu işi.

‘TÜRKİYE’Yİ HARAMİLERDEN KURTARMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ OLMALIDIR’

"Elin başbakanı sabah kahvaltısını acaba hazineden mi ödedi diye tartışılır, 300 Euro’luk bir para dolayısıyla kıyamet kopar. Ya milyar dolarlar oynuyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Şu soygun düzenine bakın. Böyle bir düzene tanık olmadım. Sizlerin de tek tek sorumluluğu var gazeteci arkadaşlarım. Çünkü siz kaleminizi halk adına kullanıyorsunuz, halkın çıkarları için kullanıyorsunuz, yolsuzluklara karşı kullanmak zorundasınız. Benim siyasetçi olarak ne kadar sorumluluğum varsa, temiz toplum çağrısı açısından sizin de sorumluluğunuz var. Türkiye’yi haramilerden kurtarmak hepimizin ortak görevi olmalıdır."

Öne Çıkanlar