Kılıçdaroğlu: Baro düzenlemesi Resmi Gazetede yayımlandığı gün AYM'ye başvuracağız

Kılıçdaroğlu: Baro düzenlemesi Resmi Gazetede yayımlandığı gün AYM'ye başvuracağız
Barolarla ilgili teklifin yasalaştığı gün Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'çoklu baro, üniter yapıya ihanettir' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mecliste görüşülen 'çoklu baro' düzenlemesi soruldu.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul'u işgal eden güçlerin de 'çoklu baro' istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, çoklu baronun Türkiye'nin üniter yapısına ihanet olduğunu söyledi. Çoklu baro teklifinin yasallaşması için el kaldıranların tarihsel sorumluluk altına gireceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, teklifin yasalaştığı gün Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

'ÇOKLU BARU ÜNİTER YAPININ KALBİNE SOKULAN BİR HANÇERDİR'

"Bu düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandığı gün biz Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Bu çoklu baro, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısına ihanettir. Üniter yapının kalbine sokulan bir hançerdir. Dolayısıyla buna izin verenler, bunu yasalaştıranlar, bunun yasalaşması için el kaldıranların tarihsel sorumluluğu vardır.

'AKP'NİN BAŞKANVEKİLİ 'TERÖR ÖRGÜTLERİ BARO KURABİLİRLER' DİYOR'  

Lozan'da da çoklu baro istemişlerdi. Şimdi bunun aynısını yapıyorlar. Dün de zaten iktidardaki partinin grup başkanvekili, 'terör örgütleri baro kurarlar', 'kurabilirler' diyor. Ne demek kurabilirler? Bunu da itiraf ediyorlar, ‘evet bunlar olabilir’ diyorlar. Biz, bu anlayışla bir devletin yönetilemeyeceğini, bir devletin bu anlayışla yönetildiğinde beka sorununun ortaya çıkabileceğini ve dolayısıyla toplumun kutuplaştırılması, ayrıştırılması, toplumun bölünmesi, Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir risktir." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar