Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin topraklarına yabancı askerlerin postalları değmeyecek

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin topraklarına yabancı askerlerin postalları değmeyecek
'Tezkereye 'Evet' deseydik Cumhuriyet'e ihanet etmiş olurduk' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'yi artık yönetemiyorlar. Yönetme kabiliyetleri yok' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bana yönelik tehditler var hiç ama hiç umurumda değil. Benim en büyük güvencem bu ülkenin saygıdeğer insanlarıdır. Ben hiçbir ayrım yapmadan insanlarıma hizmet etmek istiyorum" diye belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkeresi için "Hayır" oyu vermeleri üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "'Evet' dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postallarının basmasını istemem." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Kreş yapacaksınız. Bir kara kış hepimizi bekliyor. Kara kış için hükümete bir çağrıda bulundum. Vatandaş faturalarını ödeyemeyecek. Hükümete çağrı yaptım: Her şeyden önce bir kara kış fonu kurun. Dünya kadar fonunuz var. Vatandaş en azından bu kışı rahat geçirsin. Bu onların oylarını arttırabilir. Umrumda değil. 

Cumhuriyetin 98. yıldönümü, hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetin ikinci yüz yılına hazırlanacağız. Geçen bir yüzyılda darbeler oldu, gencecek fidanlar, başbakanlar idam edildi. Biz ikinci yüz yıla güçlü bir demokrasi ile girmek istiyoruz. İkinci yüz yıla kadın erkek eşitliği ile girmek istiyoruz. Gençlerimiz işsiz kalmasın, Türkiye'nin itibari olsun, hiçbir ülkenin devlet başkanı bu ülkenin devlet başkanına 'aptal olma' dememeli, bunu istiyoruz.

Son zamanlarda siyasette sertleşme var. Bana yönelik tehditler var hiç ama hiç umurumda değil. Benim en büyük güvencem bu ülkenin saygıdeğer insanlarıdır. Ben hiçbir ayrım yapmadan insanlarıma hizmet etmek istiyorum. Terörle mücadele edilecekse, bu ülkenin saygıdeğer polisleri, şanlı şerefli askerleri yapar. Yabancı askerler gelecek Türkiye’de terörle mücadele edecek bana da ‘Buna evet de’ diyorlar. ‘Evet’ dersek Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postallar bassın istemem.''

Öne Çıkanlar