Kılıçdaroğlu'dan anayasa yanıtı: Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır

Kılıçdaroğlu'dan anayasa yanıtı: Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır
Kıılçdaroğlu, 'Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesini Kılıçdaroğlu istiyor' diyen Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan "Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor" sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın ifadelerine "AK Parti’nin ileri gelenleri 'Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini' talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi İsmail Kahraman'ın dindar anayasa çıkışında "Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır" ifadelerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sağlık raporu alması gerektiğini savundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'dan verdiği yanıt şu şekilde oldu:

"AK Parti’nin ileri gelenleri 'Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini' talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar