Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda ilk bir haftada barış akademisyenlerinin tamamını iade edeceğiz

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda ilk bir haftada barış akademisyenlerinin tamamını iade edeceğiz
'Selahattin Demirtaş, Kavala neden hapiste?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzaladığı için 686 nolu KHK ile görevlerine son verilen Barış Akademisyenleri için "İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde barış akademisyenlerinin tamamını iade edeceğiz. Farklı düşünceden diye bir adam üniversiteden mi atılır? Böyle rezalet mi olur?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Edremit'teki Şahmaran Otel'de düzenlenen toplantıya, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP'li milletvekilleri, ile CHP ve İYİ Parti Van İl Başkanları katıldı.

Toplantının açılışında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Barış Akademisyenleri, ülkede en güçlü en yetkin insanlar. Biz kalktık bir ‘barış bildirisi’ yayımladılar diye 1000’in üstünde akademisyenin görevine son verdik. Benim gibi düşünmeyen, bizim gibi davranmayan insan için de söylüyoruz. 'Sırtı kalın olanlar FETÖ’den hepsi dışarıda, askeri öğrenciler hapiste. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde barış akademisyenlerinin tamamını iade edeceğiz. Farklı düşünceden diye bir adam üniversiteden mi atılır? Böyle rezalet mi olur?" diye konuştu.

Sığınmacı konusuna da değinen muhalfet lideri, "Sığınmacılar en temel sorunumuz. Suriyeli kardeşlerimizi onların hakkını yemeden memleketine göndereceğim. Diyorlar ki gitmezler… Bu dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Suriye gerçeğine bakalım. İki taraf da Müslüman, iki taraf da Allah Allah diye birbirini öldürüyor. Ellerindeki silahlar egemen güçlerin. Buradan giden Suriyelileri ateş altına atmayacağız. Niye olmaz? Yapacağım. En geç iki yıl içinde yapacağım. Yetki verirseniz yapacağım" diye konuştu.

ANKA'dan Eren Yılmaz'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

""BARIŞ AKADEMİSYENLERİNİ İŞE İADE EDECEĞİZ"

Barış Akademisyenleri, ülkede en güçlü en yetkin insanlar. Biz kalktık bir ‘barış bildirisi’ yayımladılar diye 1000’in üstünde akademisyenin görevine son verdik. Benim gibi düşünmeyen, bizim gibi davranmayan insan için de söylüyoruz. Selahattin Demirtaş, Kavala neden hapiste? Sırtı kalın olanlar FETÖ’den hepsi dışarıda, askeri öğrenciler hapiste. Bu topluma sözüm olsun. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde barış akademisyenlerinin tamamını iade edeceğiz. Farklı düşünceden diye bir adam üniversiteden mi atılır? Böyle rezalet mi olur? Buna izin vermeyeceğiz.

"İKİ BAKAN YARDIMCISI 111 SUÇ İŞLEMİŞ"

Cumhurbaşkanlığı’nın avukatlığını yapanlara savcılar sigara tablası taşıyor. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşamadı. Bunları değiştirmek zorundayız. Adam yurt dışından tonlarca kokain getiriyor dava açacak savcı yok. Saray’a bakıyor. Neden dava açamıyorlar çünkü yeraltı dünyası ile siyasetçi arasında parasal ilişki var. Eğer bir yerde savcı Cumhuriyet Savcısı olmaktan çıkıp Saray’ın savcısı oluyorsa dava açılmaz. Yolsuzluk diz boyu. Hangi ülkede rüşvet alan adam bir yere devleti temsil etmek üzere Büyükelçi atansın. Dün Sözcü gazetesinde vardı. Bir bakanın iki yardımcısı 111 suç işlemiş. Böyle bir Türkiye aklımızın ucuna bile gelmezdi. Suçlu bir adam Bakan yardımcısı olur mu? Bunun üzerinde durmamız lazım. Eskiden bunların hepsi ayrı bir hükümet devirirdi. Benim size sözümdür.

"IRKÇILIĞI BİTİRECEĞİM"

Irkçılığı bitireceğim. Herkesin kimliği kendi şerefidir. İnanç, kimlik, yaşam tarzı üzerinden siyaseti bitireceğim. Bizim kabahatimiz yok muydu? Bizim de vardı. CHP olarak toplumdan uzaklaşmıştık, halktan kopmuştuk bunu değiştirdik. Son 10 yılda en çok değişen parti CHP’dir. Sığınmacılar en temel sorunumuz. Suriyeli kardeşlerimizi onların hakkını yemeden memleketine göndereceğim. Diyorlar ki gitmezler… Bu dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Suriye gerçeğine bakalım. İki taraf da Müslüman, iki taraf da Allah Allah diye birbirini öldürüyor. Ellerindeki silahlar egemen güçlerin. Buradan giden Suriyelileri ateş altına atmayacağız. Niye olmaz? Yapacağım. En geç iki yıl içinde yapacağım. Yetki verirseniz yapacağım.

 

Öne Çıkanlar