Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına karşı değilim

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına karşı değilim
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı mısınız?" sorusuna yanıt verdi: "Karşı değilim, şu anda görevleri var."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaptığı son açıklamanın yeni bir karar olmadığını, daha önce de ittifak ortaklarıyla anlaşılması durumunda aday olabileceğini ifade ettiğini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası'nı (İSO) ziyaret ederek Başkan Erdal Bahçıvan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaptığı son açıklamayla ilgili soruya cevap verdi. Kılıçdaroğlu'na "İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanlığı adaylığından onur duyarım" sözleri hatırlatılarak; 'Bugün ittifak ile bir temasınız oldu mu?' sorusu yöneltildi.

'İTTİFAK ORTAKLARIMIZLA BİRLİKTE KARAR VERİLECEK'

Kılıçdaroğlu soruya, ''Bunu daha öncede ifade etmiştim, yeni bir şey değil aslında. Bu konuda kararı, birlikte yola çıktığımız, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemi birlikte Türkiye'ye getirmek istediğimiz ittifak ortaklarımızla birlikte karar verilecek" diye yanıt verdi. 

'İSTANBUL VE ANKARA'YA BAŞARILI BİR SÜRECİ YAŞATIYORLAR'

Bir gazetecinin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı olduğunuzu söylemiştiniz, aynı fikirde misiniz?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi: "İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim, arkadaşların şu anda görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar."

'BAKANLAR EKONOMİNİN GİDİŞİNİ ŞAHSİLEŞTİRMEZ'

Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin gazeteci Sevilay YılmaN'a yaptığı, "Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse" açıklamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Talihsiz bir açıklama. Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler, kendi şahsi poziyonlarını ekonominin gidişiyle el tutmazlar" dedi. 

CHP lideri bugün Kadıköy'de düzenlenen toplu açılış törenine de katıldı. Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında, "Kadıköy'ün ve CHP 'li belediyelerin ihmal edildiğini de biliyoruz. Ama önemli olan şu, yeni anlayışın belediyeler arasından ayrım yapmaksızın bütün İstanbullulara hizmet eden bir anlayışın egemen olmasıdır" dedi.

 

Öne Çıkanlar