'İktidar ile Merkez Bankası Başkanının pek farklı düşünmediğini gördük'

'İktidar ile Merkez Bankası Başkanının pek farklı düşünmediğini gördük'
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun dövizdeki rekor seviyeleri soran CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'Bütün dünyada ekonomiyle ilgili sıkıntılar var' yanıtını verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi kurmaylarıyla birlikte Merkez Bankası’nı önceki gün ziyaret ederek Başkan Şahap Kavcıoğlu ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu, kurulan Fiyat İstikrar Komitesi’ne dikkat çekerek, bunun Merkez Bankası’nın yaptığı işe müdahale olduğunu ve rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ile ilgili müdahaleler, talimatlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu konuda yapabileceklerimiz varsa, devlet ve kurumlar hepimizindir, bu doğrultuda yardımcı olmaya hazırız" mesajını verdiği aktarıldı.

KAVCIOĞLU: İKTİDARLA BİR PROBLEMİMİZ YOK

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre Kavcıoğlu’nun ise "İktidarla bir problemleri, bağımsızlıklarıyla ilgili bir sorun olmadığını" aktardığı öğrenildi.

DÖVİZDEKİ YÜKSEK TANSİYONA YANIT: BÜTÜN DÜNYADA SIKINTILAR VAR

Kılıçdaroğlu ve ekibinin dövizdeki yükselişe ilişkin sorularına da Kavcıoğlu’nun "Bütün dünyada ekonomiyle ilgili sıkıntılar var. Türkiye’de de dünyadaki soruna paralel olarak sorun var" yanıtını verdiği öğrenildi.

‘İKTİDARLA MERKEZ BANKASI BAŞKANININ ÇOK FARKLI DÜŞÜNMEDİĞİNİ GÖRDÜK’

Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası kurmaylarıyla yaptığı değerlendirme toplantısında şu görüşlerin dile getirildiği aktarıldı: "Ortada bir sorun var. Enflasyon, fiyat artışları durmuyor. Kur yükseliyor, faizler aynı şekilde. Gelecekle ilgili bir sıkıntı var ve güven yok. O zaman bunun sebebi nedir, çok farklı noktalardayız bunlarla ilgili olarak. İktidarla, Merkez Bankası Başkanı’nın pek farklı düşünmediğini gördük. Başkan, herhangi bir sorun olmadığını söylüyor. "

Öne Çıkanlar