Kılıçdaroğlu: Mehmetçik Taliban’la baş başa bırakılmamalı, ABD'nin jandarmalığını yapmamalıyız

Kılıçdaroğlu: Mehmetçik Taliban’la baş başa bırakılmamalı, ABD'nin jandarmalığını yapmamalıyız
'Amerika’nın çekildiği yerde biz Amerika’nın jandarmalığını yapmamalıyız.'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Türkiye’nin dış politikasının masaya yatırıldığı toplantıda, Ünal Çeviköz’ün NATO zirvesi ve Afganistan’daki Kâbil Havalimanı’na Türk askerinin gönderilmek istenmesi ana başlıklarını içeren bir sunum yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet’in haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kâbil’de Mehmetçik Taliban ile baş başa bırakılmamalı. Taliban, ‘NATO ülkelerini istemiyoruz’ diye rest çekmiş durumda. Amerika’nın çekildiği yerde biz Amerika’nın jandarmalığını yapmamalıyız" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

‘AÇLARI DOYURMAK İSTİYORUZ SEN ENGELLİYORSUN’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Aç dolananları siz de doyuruverin" sözlerine tepkisi sürdüğü öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, "Sen çekil, biz üzerimize düşeni yaparız. Kaldı ki yapıyoruz, sen engelliyorsun. Yerel yönetimlerde aşevi, Halk Ekmek açıyoruz, engelliyorsun; yardımları engelliyorsun" dediği aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün yaptığı açıklamada Afganistan’daki Kabil Havalimanı’nın korunmasına ilişkin "NATO ittifakı olarak nasıl sürekli bir uluslararası havalimanın işletilmesi için görüşüyoruz. Türkiye tabi ki kilit rol oynuyor. Burada tam nasıl yapacağız karar vermedik. Bu NATO için çok önemli" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar