'Kılıçdaroğlu'na saldırı davası' ertelendi: Linç girişimi, adam öldürmeye teşebbüs

'Kılıçdaroğlu'na saldırı davası' ertelendi: Linç girişimi, adam öldürmeye teşebbüs
'Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi' davasına ilişkin konuşan avukat Çelik, duruşmanın 27 Ocak tarihine ertelendiğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilişkin davanın ardından yaptığı açıklamada; "Olay adam öldürmeye teşebbüs niteliğindedir, toplumsal barışı bozabilecek bir eylemle karşı karşıya kalınmıştır ama maalesef ısrarla görevsizlik taleplerimiz karşılanmayıp yine reddedilmiştir" dedi.

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin davanın dördüncü duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmanın ardından Çubuk Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

CHP Avukatı Celal Çelik, "Olay adam öldürmeye teşebbüs niteliğindedir, toplumsal barışı bozabilecek bir eylemle karşı karşıya kalınmıştır ama maalesef ısrarla görevsizlik taleplerimiz karşılanmayıp yine reddedilmiştir. Duruşma 27 Ocak tarihine ertelenmiştir. Sanıkların, adli kontrol kaldırılma taleplerinin reddine karar verilmiştir" dedi.

KAYA: HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALANA KADAR DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "O gün yaşananlar kişilere yönelik bir saldırıdan öte; Türkiye’nin barışına yönelik, şehidimize yönelik bir saldırı olarak gerçekleşmişti" dedi. Kaya, şunları söyledi:

Bugün bir kez daha vicdanımız sızladı. Olayı bir kez daha hatırladık. Çünkü o dönem şehidimize saygı için Genel Başkanımız, Meclis Başkanvekilimiz Levent Gök, milletvekili arkadaşlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte cenazemize sahip çıkmak ve şehidimizin cenaze namazını kılmak için gelmiştik. O gün yaşananlar kişilere yönelik bir saldırıdan öte; Türkiye’nin barışına yönelik, şehidimize yönelik bir saldırı olarak gerçekleşmişti. Bugün Levent Gök’ün ifade verirken konuşmalarını dinlediğimde bir kez daha yaşadıklarımıza şükrettik. Çünkü Levent Gök, olayı bugün tekrar yeniden hem kendisi yaşadı hem bize yaşattı, vicdanlara seslendi. ‘Üzüldüğüm tek bir şey var. Yediğim yumruklar, linç girişimi değil, şehit cenazesini kılamamaktır’ dedi. Bu Türkiye’ye örnek olsun. CHP ve CHP’nin mensupları şehit cenazelerine sahip çıkmaya devam edeceğinin bir kez daha altını çizdi.

‘GÖK’ÜN MAHKEMEDE SÖYLEDİKLERİ BENİM YÜREĞİMİ SIZLATTI’

ilginç bir şey var; o saldırganlar hiç utanmadan, sıkılmadan pişmanlık duyduklarını dahi söyleme gereğini hissetmediler. ‘Biz, bilerek ve isteyerek yumruk vurduk’ beyanında bulundular. Sanırım mahkeme bunların tümünü değerlendirecek ama Türkiye halkı şunu bilsin. Levent Gök, şunu mahkeme salonunda söylediğinde benim yüreğim sızladı. ‘Daha iki haftalık torunum vardı. Bana bu yumruklar, öldürme girişimi devam ederken, bir daha torunumu göremeyeceğim’ dedi. Bizim sevdamız insanlık sevdası, bizim sevdamız Türkiye sevdası. Bu sevdaya hiç kimse darbe vuramayacak. Genel Başkanımızı ve bizi öldürmeye teşebbüs edenler bir kez daha vicdanlarda gerekli cezayı aldılar. 27 Ocak’taki duruşmada ve sonrasında ağır ceza mahkemesinde görülüp hak ettikleri cezayı alıncaya kadar bu davanın CHP olarak takipçisi olacağız."

Öne Çıkanlar