Kılıçdaroğlu nakliyecilerle bir araya geldi: Köprü ve otoyollar kamulaştırılacak

Kılıçdaroğlu nakliyecilerle bir araya geldi: Köprü ve otoyollar kamulaştırılacak
Kılıçdaroğlu, özellikle yap işlet devret mantığıyla yapılan yeni yollardaki ulaşımın yüksek fiyatla işletildiğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, sektör çalışanlarını sonuna kadar dinledi, not aldı, iktidara gelince sorunları bir yılda çözeceklerini vurguladı. İktidara ulaşamayan ve sorunlarına çözüm bulamayanlar Kılıçdaroğlu’na isteklerini aktarma fırsatı buldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, taşımacılık sektöründeki firmalar, kooperatifler, dernekler ve şoförlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konu tüm boyutlarıyla tartışıldı. 

Kılıçdaroğlu, gümrük kapılarında kamyon ve TIR’lar için ÖTV indirimli mazot satışlarının yetersizliğinden, Orta Asya, Rusya, Ortadoğu, Kafkaslar’a taşımacılık yapan nakliyecilerin karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda ilk olarak yap, işlet devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyolları kamulaştıracaklarını ifade eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şu vaatlerde bulundu:

 Adı ‘yap, işlet, devret’ olan yollar var. Yap, işlet devret ne demektir? Sen yapacaksın, işleteceksin belli bir süre sonra da devlete devredeceksin. Şimdi, yap, işlet üstüne para al, olağanüstü kâr ettikten sonra da devlete ver. Euro, dolar üzerinden fiyat biçiyorlar. Yüksek bedeller alıyorlar sizden. Navigasyondan sizleri oraya yönlendiriyorlar, bazen trafik polisi arkadaşlar yönlendiriyorlar, öyle talimat almıştır. Söyleyeyim sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda bu yolların tamamını kamulaştıracağız.

Öyle uçuk rakamlar olmayacak, soygun düzeni olmayacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yolun kaça yapıldığının maliyetini çıkaracağız, üstüne makul bir kâr koyacağız, parasını vereceğiz, yolu alacağız, köprüyü alacağız.

Suriye'den Mısır'a kadar giden yolların tamamını trafiğe açacağız.

İktidar olduğumuzda Suriye ve Mısır ile hemen barışacağız, karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız.

 Hakkari'deki çinko madenini bu bölgede kuracağımız maden rafinerisinde işleyeceğiz. Madeni çok ucuz bedelle dışarı ihraç ediyoruz. Burada işlediğimiz zaman en az 50-100 kat fazlasına ihraç edeceğiz.

‘100 GÜNDÜR TAŞIYAMIYORUZ’

Adanalı bir başka esnaf, 3 TIR’ı olduğunu, 23 bin TL’lik köprü cezasının faiziyle 650 bin TL’ye yükseldiğini, ödemesinin olanaklı olmadığını söyledi. Esnaf, "Ankara’yla AKP ile akraba olduk ama sorunumu çözmüyorlar. Savcıya gidiyorum, ‘sen haklısın ama...’ diyor. Üç kamyondan birini satıp borcumu ödememi istiyorlar. Bunlar benimle mi kazanıyor da kamyonu sat diyorlar" diye yakındı. 

Trabzon’dan ‘Lojistik Buluşması’nı duyarak apar topar Mersin’e gelen Abdullah Özer, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan ve İran’la ilgili ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Özer, "Rusya, Gürcistan üzerinden değil Azerbaycan’daki kapılardan giriş yapmamızı istiyor. Azerbaycan bizden fazladan 2500 dolar alıyor. Türkmenistan salgın nedeniyle kapıları kapattı. İran sorun çıkarıyor, Kazakistan’la olan sorunlar çözülmedi. 100 gündür kendi ihraç ürünlerimizi taşıyamıyoruz. Bize ülke içinde kendi karayollarımızda getirilen kısıtlamalar yabancı taşımacılara getirilmiyor. Yabancılar bizde ceza ödemiyor ancak biz gittiğimiz ülkelerde ceza yersek hemen ödüyoruz" diye sorunları anlattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de taşımacılık sektörüyle buluşması, siyasetin yeni yöntemi olarak ön plana çıkıyor.

Öne Çıkanlar