Kılıçdaroğlu'ndan camide müzik açıklaması: CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir

Kılıçdaroğlu'ndan camide müzik açıklaması: CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir
Partisinin iki üyesinin son dönemde tutuklanması olaylarına dair konuşan CHP lideri sorumluların bulunması yerine CHP'ye yönelim oluyorsa bunu yapanın AKP olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Yüreğir'de Eren Yıldırım'ın tutuklanması ve İzmir'de camilerden müzik yayını yapılmasına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu bir provokasyon. Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir" ded,.

Mustafa Balbay, 'Bu prokavakasyonu tanıyoruz' başlıklı Cumhuriyet'te yer alan köşe yazısında son dönemde iki CHP üyesinin tutuklanmasıyla sonuçlanan olaylar hakkında yazdı. Balbay yazısında Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyerek, CHP Genel Başkanı'nın konuyla ilgili görüşlerini köşesine taşıdı.

Söz konusu görüşmede Kılıçdaroğlu:

"Bu bir provokasyon. Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir.

RTÜK Başkanı’nın televizyonda ölüm listesi yaptığını söyleyen kişi için talimat gelmeden bir şey yapmam demesinden anlıyoruz ki, talimat gelmeden hiçbir olayın üzerine gidilmiyor. Bu, devlette çürümedir. Liyakatin kaybolmasıdır.

Adana’dan sonra İzmir’de de CHP’yi hedef gösterme gayreti içine girildi ama halk bunları artık yutmuyor. CHP’yi ucu belirsiz bir kavganın içine çekmek istiyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu halk bozacak, bozuyor da zaten. Ben halkın sağduyusuna ve vicdanına güveniyorum.

Amaç belli; kardeşi kardeşe kırdırmak. Bunun devamında da olağanüstü hal ilan edip kendince daha rahat ülkeyi yönetmek. İktidarlar devlet olmak için gelmezler, devleti yönetmek için gelirler" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Öne Çıkanlar