Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yüreğin varsa televizyonda karşıma çıkarsın ama çıkamaz kabahati var

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yüreğin varsa televizyonda karşıma çıkarsın ama çıkamaz kabahati var
Garanti ödemeli projeler üzerinden iktidarı eleştiren CHP Lideri, Erdoğan'ı tartışmak için televizyona davet etti. " Çıkar mı? Kabahati var efendim çıkamaz. Haklı olsa çıkar" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Garanti ödemeli projeler üzerinden iktidarı eleştiren CHP Lideri, "Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapı maliyeti 3.3 milyar dolar. Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100'ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakirin fukaranın parası. Gaziosmanpaşa Köprüsü yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira verilen garanti 15 milyar dolar. Akıl tutulması var." dedi. 

'TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIKAMAZ, KABAHATİ VAR'

Kılıçdaroğlu daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı bu konudaki iddialarını tartışmak için televizyonda yüz yüze gelmeye çağırdı:  

Şimdi sesleniyorum. 'Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun' diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşıma sana ders veririm. Çıkar mı? Kabahati var efendim çıkamaz. Haklı olsa çıkar. Haklı olsa 'Gel kardeşim' der. Zafer Havalimanı Kütahya 50 milyon Euro'ya yapılmış. Verilen garanti 208 milyon Euro. Kim ödüyor parayı? Bu milletin fakiri fukarası." 

Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirdi ve iktidarı tefecilerle çalışmakla suçladı:  

"'Faize karşıyız' diyorlardı. 'Faizi yükseltmeyeceğiz' diyorlardı. Bir adam durup dururken niye faize karşıyım der. Çünkü çok faiz ödüyordur onun gizlenmesini ister. Tefecilere çalışan bir iktidar var. 'Doları düşüreceğiz, KKM getirdik' dediler. Yeni bir soygun şekli. Bu Kur Korumalı Mevduat, ekonominin kalbine atışmış atom bombasıdır. Bay Kemal'e güveneceksiniz. Bay Kemal kul hakkı yemez. Bay Kemal devleti soyanların karşısındadır ve o paraların tamamını alıp, millete verecektir." 

BEŞLİ ÇETEYE 18 YILDA 203 MİLYAR 700 MİLYON DOLARLIK İŞ VERİLDİ

CHP Lideri, 'Beşli Çete' olarak nitelendirdiği şirketlere verilen ihalelerle ilgili de sert konuştu: 

"Ben sık sık beşli çetelerden söz ederim ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi. Başka bu işi yapacak adam yok mu bu memlekette? Bunların mallarının ve paralarının büyük kısmını İngiltere, ABD'ye götürdüler. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar