Kılıçdaroğlu'ndan Gare açıklaması: Kim bizden kim sizden?

Kılıçdaroğlu'ndan Gare açıklaması: Kim bizden kim sizden?
Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı düzenlenen bölgedeki bir mağarada alıkonulan 13 Türkiye vatandaşının cenazelerine ulaşıldığını açıklamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’nin harekat düzenlediği Irak’ın Gare bölgesinde cenazeleri bulunan 13 kişiye ilişkin açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı düzenlenen bölgedeki bir mağarada alıkonulan 13 Türkiye vatandaşının cenazelerine ulaşıldığını açıklamıştı.

Twitter hesabından bir başsağlığı mesajı yayınlayan Kılıçdaroğlu "Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ AÇIKLAMA: KİM BİZDEN KİM SİZDEN?

Daha sonra bir video paylaşımı yaparak yeni bir açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor. Ama bütün bunlara rağmen iktidar sahipleri bizden ve sizden diye bağırarak konuşuyorlar. Allah aşkına kim bizden kim sizden" dedi. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda şunları kaydetti:

"Terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanet okuyacağız ve mücadele edeceğiz. Mücadele etmek hepimizin ortak görevidir. Çok acılar çektik. Bugün Gara’dan 13 şehidimizin haberi geldi. İçimiz yanıyor. Evlatlarımız, bizim evlatlarımız. Kamu görevlileri var. Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor. Ama bütün bunlara rağmen iktidar sahipleri bizden ve sizden diye bağırarak konuşuyorlar. Allah aşkına kim bizden kim sizden. İçimiz yanıyor. Evlatlarımız hayatlarını verdi bu güzel ülke için. Derin bir yastayız ama birlikte olacağız, birlikte mücadele edeceğiz, Türkiye’yi birlikte aydınlığa çıkaracağız."

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nin Garê alanına başlattığı hava destekli askeri operasyon devam ederken, operasyonun ikinci gününde HPG’den yapılan yazılı açıklamada, "havadan yapılan bombardımanlarda savaş esirlerinin tutulduğu bir kampın vurulduğu" bilgisi paylaşıldı. Bu konudaki bilgilerin daha sonra paylaşılacağı kaydedilen açıklama, PKK tarafından alıkonulan MİT mensubu, polis ve askerlerin ailelerini korkuttu. Bunun ardından açıklama yapan aileler "Devlet askerinin ya da polisinin olduğu yeri bombalar mı?" diye sormuştu. Aileler, çocuklarının can güvenliğinden endişe duyduklarını belirtmiş ve harekatın durdurulmasını istemişlerdi.

Bu çağrıların ardından harekatla ilgili açıklama yapan Hulusi Akar bir mağarada alıkonulan 13 Türkiye vatandaşının cenazelerine ulaşıldığını açıkladı. Akar, hayatını kaybeden kişilerin ise isimlerini açıklamadı.

Operasyona dair 11 Şubat’ta açıklama yapan HPG, çözüm sürecinin sonlandırılmasının ardından yaşanan çatışmalarda alıkonulan MİT mensupları, asker ve polislerin bulunduğu kampın savaş uçakları tarafından bombalandığını duyurmuştu.

Çözüm sürecinin sona erdirilmesinin ardından yaşanan çatışmalarda MİT’in Yurtdışı Etnik Bölücü Faaliyetler Başkanı olduğu belirtilen E.P. ile MİT İnsan Kaynakları Yöneticisi olduğu belirtilen A.G., 4 Ağustos 2017’de Süleymaniye’nin Dokan kasabasında alıkonulmuştu. Ayrıca alıkonulanlar arasında Sedat Sorgun, Ümit Gıcır, Semih Özbey, Adil Kabaklı, Müslüm Altıntaş, Mevlut Kahveci, Sedat Yabalak, Süleyman Sungur ve Hüseyin Sarı isimli 9 asker ve polis de bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar