Kılıçdaroğlu'ndan 'Man Adası' açıklaması: Asla susmayacağım

Kılıçdaroğlu'ndan 'Man Adası' açıklaması: Asla susmayacağım
Man Adası’yla ilgili açıklamaya yapan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yargıtay benim açıklamam için, ‘bu açıklamada kamu yararı var’ diyor, daha ne desin?’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Aralık 2017 tarihinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'nda milyonlarca dolarlık hesaplarının olduğu iddiası üzerine açılan davalarda çıkan tazminat kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Kılıçdaroğlu, karar ile ilgili açıklama yaptı. ‘’Bir ülkeyi yöneten kişinin ailesinin, devlete vergi vermemek için Man Adası’nda şirket kurması, Türkiye’ye para transferi yapması asla kabul edilemez" diyen Kılıçdaroğlu, "Kişi, kendi ülkesine bile isteye böyle bir kötülük yapar mı? Bu kötülük karşısında benim susmam mümkün mü? Asla! Ayrıca, benim sözlerimin tamamı belgelere dayanıyor" ifadesini kullandı.

‘VERGİ ÖDEMEMENİN YOLLARINI ARAYAN YAKINLARINA ORTAM HAZIRLIYORSUN’

Cumhuriyet’te konuşan Kılıçdaroğlu, "Devletin harcamalarını ve halka sunulacak hizmetleri finanse etmek üzere vatandaştan vergi istiyorsun, bunun için yasa çıkarıyorsun; ancak vergi cennetlerinden para transfer edip, vergi ödememenin yollarını arayan yakınlarına ortam hazırlıyorsun" dedi.

2006’da çıkarılan Kurumlar Vergisi Yasası’na dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bununla "Vergi Cennetlerine Yapılan Ödemelerde Stopaj Uygulaması" konusunun düzenlendiğini belirterek bunun uygulanmadığını vurguladı.

‘UYUŞTURUCU VE İNSAN KAÇAKÇILARINA DA HİZMET EDİYOR’

Kılıçdaroğlu, "Çünkü uygulanması için, Erdoğan’ın imzasıyla, "Vergi Cennetleri" listesinin yayımlanması gerekiyor. Bu listenin yayımlanmaması sadece Erdoğan ailesine değil, uyuşturucu ve insan kaçakçılarına da hizmet ediyor. Hem vergi vermemelerini hem de yasadışı yollarla elde ettikleri paraları aklamalarını sağlıyor. Bir ülkeyi yöneten kişi, kendi ülkesine bile isteye böyle bir kötülük yapar mı? Bu kötülük karşısında benim susmam mümkün mü? Asla! Ayrıca, benim sözlerimin tamamı belgelere dayanıyor. Zaten Yargıtay da kararında ‘sözlerimin olgusal dayanaklarının olduğunu’ söyleyerek bunu kabul ediyor. Dahası Yargıtay benim açıklamam için, ‘bu açıklamada kamu yararı var’ diyor, daha ne desin?" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar