Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası'na: Karar alırken, düsturunuz milletin refahı olsun

Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası'na: Karar alırken, düsturunuz milletin refahı olsun
Kılıçdaroğlu, bürokratlara yönelik çağrısını yineleyerek, 'Bugün karar alırken, düsturunuz sadece milletin refahı olsun' dedi. Çağrının faiz kararı toplantısı öncesi gelmesi dikkat çekti.

ARTI GERÇEK - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından açıklanacak faiz kararından önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Bürokratlar, bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası bürokratlarına yönelik olarak, "Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın" diyerek seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısının TCMB'nin faiz kararı alacağı toplantının öncesinde gelmesi dikkat çekti. Ekonomi yönetiminin iktisadi gerçeklikle açıklanamayan faiz indirimlerine devam edip etmeyeceği bugün belli olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak olan karar son iki haftadır merakla bekleniyor. TCMB’nin faiz kararı son günlerde sürekli rekor kıran Dolar/TL kurunun seyrinde de belirleyici olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta bürokratlara seslenerek "İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'efendim emir aldık uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar