Kılıçdaroğlu'ndan S-400 açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan S-400 açıklaması
'Türkiye ateş çemberi içinde kendi güvenliğini sağlamak zorunda.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 hava savunma sistemi nedeniyle ABD'den gelen yaptırım açıklamalarına tepki göstererek " Türkiye güvenliğini sağlamak zorunda" dedi.

Dün başlayan S-400 teslimat süreci bugün de devam ediyor. Sistemin parçalarını taşıyan "İlyushin" modeli kargo uçağı biraz önce Mürted Hava Üssü'ne indi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, S-400 hava savunma sistemi nedeniyle ABD'den gelen yaptırım açıklamalarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu "Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukukudur" dedi.

Kılıçdaroğlu "Senato önce Türkiye'nin hangi coğrafyada olduğuna baksın. Türkiye ateş çemberi içinde Türkiye güvenliğini sağlamak zorunda" ifadelerini kullandı.

'EREN ERDEM, DEMİRTAŞ HANGİ GEREKÇEYLE İÇERİDE?'

Cezaevinde bulunan tutuklular arasında haksızca yatanlar olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumuhuriyeti'nin hapisanelerinde 10 binlerce kişi yatıyor. 10 binlerce kişi arasında haksızca yatanlar var. Eren Erdem hangi gerekçeyle içeride. Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle cezaevinde yatıyor. Biz adaleti herkes için isteyeceğiz" dedi.

SİSTEM TARTIŞMALARI

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sistem tartışmaları ile ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Biz öteden beri demokratik parlamenter sistemin Türkiye'nin koşullarına uygun olduğunu her ortamda dile getirdik. Parlamenter sisteme yönelik aksaklıklar olmakla birlikte toplumda genel bir kabul var. Başkanlık sistemi de tartışılabilir. Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika'da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim beğendimiz, önerdiğimiz, savunduğumuz bir görüş olacaktır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada da "Bizim istediğimiz demokrasi. Amerika’da başkanlık sistemi var değil mi? En güzel başkanlık sistemi Amerika’da var. Oturalım konuşalım. Oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım" demişti.

Öne Çıkanlar