Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için açıklama: 24 Haziran'da hepimizin gözü o mahkemede olacak

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için açıklama: 24 Haziran'da hepimizin gözü o mahkemede olacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ferhat Keser, Murat Ağırel ve Aydın Keser için açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’da ölen MİT mensubunun cenazesini haberleştirdiği için tutuklanan ve 24 Haziran’da hakim karşısına çıkacak olan gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ferhat Keser, Murat Ağırel ve Aydın Keser için çağrıda bulundu.

'HİÇBİR ZAMAN HİÇBİR GÜÇ GERÇEKLERİ ENGELLEYEMEZ'

ANKA'ya konuşan CHP lideri, anayasanın 'Basın hürdür, sansürlenemez' ve 'Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirlerini alır' maddelerini okuduktan sonra, 'Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez' dedi: 

"Günümüzde ise devlet, onlar haber yapmasın diye tedbir alıyor, onları hapse atıyor. Onlar, gazetecilik görevlerini evrensel kurallar içinde yerine getirenlerdir. 24 Haziran'da bu altı gazetecimiz kendini savunacaklar. Doğru haber yaptıkları için kendilerini savunacaklar. 24 Haziran'da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar