Kılıçdaroğlu'nun avukatından Canikli'ye: Pişmanlığa hazır mısın?

Kılıçdaroğlu'nun avukatından Canikli'ye: Pişmanlığa hazır mısın?
Nurettin Canikli'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası hakkında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 'Ah Canikli ah! Pişmanlığa hazır mısın? Ya utanç duymaya?' dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı. Canikli'nin sosyal medya hesabından duyurduğu dava üzerine Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'ten yanıt geldi.

'PİŞMANLIĞA HAZIR MISIN?'

Celal Çelik, "Ah Canikli ah! Pişmanlığa hazır mısın? Ya utanç duymaya? Açtığın bu dava sayesinde, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun tüm iddialarını ispat şansına sahip olacağız! Teşekkürler! İyi bilirsin ki Kemal Kılıçdaroğlu sağlamasını yapmadan, emin olmadan ithamda bulunmaz" dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 28 Haziran’da TBMM grup toplantısında yaptığı konuşma ve bir röportajdaki açıklamaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak 750 bin liralık tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, 28 Haziran’da TBMM CHP grup toplantısında Canikli ile ilgili olarak "Nureddin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, bir yakınını Boydak Holding’e kayyım olarak atıyor. Bir süre sonra ‘bizim yurt dışında depo yapmamız lazım’ diyor. Almanya’da depo var. ‘Hayır Slovakya’da yapmamız lazım’ diyor. 20 milyon avro gönderiyorlar. Deponun sahibi Ertunç Laçiner. Aynı zamanda kayyum. Canikli’nin atadığı. Bu para da adam da yok ortada. Ne oluyor sonra? Bir kanun getiriyorlar. ‘Kayyımın yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevini yerine getiren kişilerin, bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz’ diyor. Malı götür, hırsızlığı yap kanun arkanda kapı gibi duruyor, saray da arkanda kapı gibi duruyor. Siz böyle bir kanunu dünyanın hangi ülkesinde gördünüz, despot ülkeler dâhil. Hırsızlık yapana hırsızlık yapabilirsin diye kendi Meclis’inden kanun geçiren bana bir ülke gösterin" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar