Kılıçdaroğlu'nun 'Kara Kışla Mücadele' önerisi: Marketler 10 temel gıda ürününe zam yansıtmasın

Kılıçdaroğlu'nun 'Kara Kışla Mücadele' önerisi: Marketler 10 temel gıda ürününe zam yansıtmasın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kara Kışla Mücadele Hareketi' kapsamında atacakları adımlara ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 'Kara Kışla Mücadele Hareketi' kapsamında gıda sektörü paydaşları ile bir araya geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararı ile dolardaki kur artışına da değinen Kılıçdaroğlu, "Market sahiplerine sesleniyorum. Bu süreçte 10 temel gıdaya enflasyon zamlarını yansıtmayın. İktidara gelince zararınızı tazmin edeceğiz" dedi.

'ÜLKE DERİN BİR SEFALETE SÜRÜKLENİYOR'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"Çok açık ki Saray iktidarı tümden aklını yitirmiş durumda ve ülkeyi hızla uçuruma sürüklemektedir. Merkez Bankası Müdürü 'şahsım Erdoğan' son hamleleriyle Türk Liramızın değerini hiç etmeye devam ediyor. Dolar 11 liranın üzerine çıktı, daha da nereye çıkacağını kimse bilmiyor ama bu duruma alışmayacağız. Biz saraydan artık durmasını istiyoruz. Sadece durmasını. Bu saray ve şahsım iktidarı belli ki ülkeyi de, halkımızı da gözden çıkarmış. İşte bu yüzden bizlere büyük bir sorumluluk düşüyor bunun farkındayız.

Enerji konusunda verdiğimiz mücadelenin yanına yeni bir cephe açacağımız ifade etmiştim. Gıda mücadelesi... Türkiye'de 14 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. 7 milyon 587 bin 123 kişinin aylık geliri asgari ücretin 3'te 1'i. Her geçen gün çocuklarımız daha büyük bir açlığa, daha derin bir sefalete sürükleniyor. İşte bu yüzden kara kış şartlarında en hayati konulardan biri insanımızın gıdaya erişimi.

'TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE PEŞ PEŞE ZAMLAR YAĞIYOR'

Kent yoksulluğunun bu denli derinleştiği bir dönemde, köylümüzün, çiftçimizin can çekiştiği bu karanlık süreçte Saray'ın attığı her adım insan onuruna yakışmayacak durumlara yol açıyor. Türk Lirası'nın döviz karşısında değer kaybetmesiyle birlikte artan maliyetler nedeniyle en temel gıda ürünlerine peş peşe zamlar yağıyor." 

Öne Çıkanlar