Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
CHP liderinin MEB'e ziyareti öncesi bakanlık binasının kapısına zincirli kilit vuruldu. Kılıçdaroğlu, 'TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?' dedi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin genel merkezinde KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda aldıkları düşük puan nedeniyle atanamayan öğretmenlerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından sosyal medya üzerinden bu gün Milli Eğitim Bakanlığı’na gideceğini açıklamıştı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’na yapacağı ziyaret öncesi bakanlık binasının kapısına zincirli kilit vuruldu.

Kılıçdaroğlu parti heyetiyle birlikte MEB'in önüne geldi. İçeri giremeyen CHP lideri kalabalık basın grubuna açıklama yaptı:

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa, bu gasp edilme sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en öncelikli görevimdir. Adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. KPSS'de 80 puan alan, 90 puan alan, 95 puan alan evlatlarımızın sözlü mülakatlarda elendiğini gördük. Onlarla konuştuk. Yazıktır, günahtır. Bu ülkeye, bu memlekete yazıktır, günahtır. 

TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı? Burada haksızlık var, evlatlarımıza haksızlık var. Bir anne babanın evladını sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyenimiz var mı? Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay'a gittiler, davalarını açtılar. Danıştay kararında deniyor ki; verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır.

Haksızlığa uğradığını düşünen bütün vatandaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlar görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımızın üstüne. Onlara daha önce de söyledim. Haksızlıkların altına imza atmayın dedim.

Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunlarla hesaplaşmak benim boynumun borcudur."

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bütün anne babalar adına konuşuyorum; haksızlık ve hukuksuzluk var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda Danıştay'a gittiler. Danıştay verdiği kararda "Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır" diyor. MEB'de oturanların yatacak yeri yoktur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Haksızlığa uğradığını düşünen bütün arkadaşlara hukuki desteği vereceğiz. 

Bakan Özer'e açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, "Saray'ın talimatıyla iş yapanları muhatap almam" ifadelerini kullandı.

'DEMİR KAPILAR ARKASINA GİZLENDİ'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Twitter hesabından da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğu şu mesajları paylaştı:

"MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? "Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim" mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında.

Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok. Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı.

Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar