Saldırıya uğrayan Kavuncu'nun koruması gerekçe gösterilmeden alınmış

Saldırıya uğrayan Kavuncu'nun koruması gerekçe gösterilmeden alınmış
Kavuncu, uğradığı saldırı sonrası yaptığı açıklamada kendisine tahsis edilen korumanın gerekçe gösterilmeden alındığı belirtti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu programa katılarak gündemi yorumladı. Kavuncu, program sonrası Halk TV'den ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğradı.

Saldırgan, Kavuncu'ya Bakırköy'deki Halk TV binasından ayrıldığı sırada yanına gelerek, 'Bir şey sorabilir miyim?' dedi. Saldırgan, Kavuncu'ya bu sırada yumruk attı. Kavuncu'ya tahsis edilen korumanın gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi.

KAVUNCU'DAN AÇIKLAMA

Uğradığı saldırı sonrası Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulunun İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, durumunun iyi olduğunu belirtirken Erdoğan'ın "Bunlar daha iyi günleriniz" sözünü hatırlatarak "Bu lafın nereye gideceği düşünülmelidir" dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den saldırıya ilişkin açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu'ya yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu zorbalığı yapan ve yaptıran nefretin sahiplerinden, kirli söylemlerini eyleme dökenlerden hesabı adaletle soracağız. #YılmadıkYılmayacağız"

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise "İyi insanları susturamayacaksınız" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, yumruklu saldırıya uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili mesaj yayımladı.

‘BİZ SENİ HEP BERABER GÖNDERECEĞİZ’

Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yayımlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU: KABUL EDİLEMEZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yaptığı paylaşımda "İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun" dedi.

BABACAN: SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da saldırıyı kınayarak "İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya karşı gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İktidar ortaklarına çağrımız, siyasal şiddet ortamını besleyen söylem ve üslubu derhal terk etmeleridir." dedi.

DEMİRAĞ: İLERİDE SAHA SIK KARŞILACAĞIZ

Kavuncu’ya yönelik saldırıyı, kendisi de sokak ortasında saldırıya uğrayan Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ ARTI TV'de değerlendirdi. Demirağ'ın saldırıya ilişkin tepkisi şöyle oldu: "Bir ülkenin siyasi parti genel başkanı tam sayfa gazetelere ilan verip, gazetecileri ve bilim insanlarını hedef gösteriyor. Cumhurbaşkanı 'Bunlar daha iyi günleriniz daha neler olacak' diyor. Ve dolayısıyla ortada çok ciddi bir teşvik var. Cumhurbaşkanının bu saldırıları teşvik ettiği bir ülkede bu tip hadiselerle daha sıkça karşılacağız ileride."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar