Kılıçdaroğlu'ndan Akşener’e 'ani ziyaret': Bu gidişe seyirci kalmak mümkün değil

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener’e 'ani ziyaret': Bu gidişe seyirci kalmak mümkün değil
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, ‘Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur’ sözlerinin ardından Akşener’i ziyaret etti.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ani bir kararla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i genel merkezinde ziyaret etti.

Twitter hesabı üzerinden görüşmeyi duyuran Kılıçdaroğlu, ‘gündemdeki aciliyet üzerine Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener ile görüşmeye gidiyorum’ dedi. 

'BU GİDİŞE SESSİZ KALMAK, SEYİRCİ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Saat 16.00’da başlayan görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 

"Ekonominin gidişi iyi değil. Bunun politikacı olarak değil, sıradan vatandaş olarak hissediyoruz. Mutfaklarda yangın var. Türk lirası değer kaybediyor, çözüm üretecek organ yok. Merkez bankası, dövizin yükselmesini, Türk lirasının değer kaybetmesini izleyici olarak bakan bir kurum. Fiyat istikrarından ilgilenen bir kurum nasıl seyirci kalır. Müdahale edilmiyor çünkü araçları yok. 128 milyar doları buharlaştırdılar. 

Bütün bunlara karşı bizim bir sorumluluğumuz var. Bu gidişe sessiz  kalmak, seyirci kalmak mümkün değil. Ekonominin gidişi ile ilgili bir şeyler söylesinler diyoruz. Birisi çıkıp aç ıklama yapsın diyoruz, karşımızda bir duvar var. Açıklama yok. Bizlerce sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Sonunda bütün fatura vatandaşa çıkıyor. Saraydakilerin keyfi yerinde. Türk lirasının değeri eriyor, döviz yükselince seyirci kalıyorlar. Bu gidişatı nasıl düzelteceksiniz diye sorduğumuzda karşımızda duvar var. Türk lirası eridikçe, Türkiye ekonomi standartlarının altında kalıyor. İhracat yapacağız, merkez bankasının rezervi artacak, ekonomiyi düzelteceğiz diyorlar tamamen akıl dışı. Bilim, bilgi dışı, böyle zırvalıklarla ekonomi yönetilemez. Yönetemediğinizi biliyoruz, yönetemiyorsunuz.

'BİR AN ÖNCE TÜRKİYE SEÇİME GİTMELİDİR'

Merkez bankası müdahale etmeyi doğru bulmuyorsan müdahale etme. Koskoca bir kurum dünyada itibarsızlaştırıldı. Kendisine açık çağrıda bulunuyorum. Yönetemiyorsunuz, milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce Türkiye’nin seçime gitmesi gerekiyor. Toplumun hangi kesimine sorarsanız sorun, aynı cevap çıkıyor. Bir zam yağmurudur geliyor. 

Ülkemizi seven, ülkemizin insanını seven sorunların kısa sürede çözmeyi kendine görev bilenlere açık çağrı yapıyoruz; Ülkeyi yönetmiyorsunuz, biran önce seçime gidelim. Yeni bir hükümet gelsin doğru düzgün ülkeyi yönetelim."

'ÜNİVERSİTE MEZUNU ÇOCUKLARIMIZ GARSON OLMAK İÇİN YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Akşener ise şunları söyledi:

"Türkiye’de tencerenin kaynayamadığı, işsiz gençlerin iş bulamadığı ve umudunun da kalmadığı, üniversite mezunu çocuklarımızın garsonluk yapmak üzere Kanada’ya, Avustralya’ya gitmek istiyor.

"Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartların tahminimizden öte vatandaşlarımızı etkilediğini ve bu şahsım devletinin bu Partili Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin ülkemizi uçuracak, aşılacak, kaçılacak söylemlerinin dışında tam tersine yere çaktığını gördük. Fakirlik, yoksulluk anlamında büyük bir ekonomik problemle karşı karşıya olduğumuzu, ekonomisi iyi olmayan devletlerin bağımsızlığının da kuvvetli olmayacağını bilen insanlar olarak biz vatandaşlarımıza bir çare gösterebilir miyiz?

'SARAY DANIŞMANLARINA SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ YOK' 

"Ekonomi kurmaylarımızın bir araya gelip doların 10.50 olduğu, ‘Dolarla maaş almıyorum. Bana ne?’ diyebilen 5 ve 10 maaşlı saray danışmanlarına söyleyecek sözümüz yok.

Ama bu hem ihracatımızı hem ithalatımızı hem çiftçimizi hem besicimizi hem sanayicimizi hem esnafımızı herkesi etkilediğini, etkileyeceğini ve elektrik faturalarından zaten bizar olan hem işletmelerimizin hem esnafımızın hem evlerin bu kışı nasıl geçireceğini, ısınma probleminin Türkiye’de çok ciddi bir şekilde karşımızda durduğunu gördük.

'ÇÖZÜM REÇETEMİZİ PAYLAŞACAĞIZ' 

"İstanbul merkezli Türkiye genelinde yaptığımız yoksulluk araştırmasında yoksulluğun öyle böyle değil, çocuklarımızı bodurluğa ittiği ve buna karşılık ekonomi kitabı yazıp onunla övünen ve devleti kendinin gören bir hükumet sistemi ile bir kişinin kararına hislerine, duygularına, bilgisine, görgüsüne bağlı bir hükumet sisteminin, Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Dolayısıyla öncelikle vatandaşlarımızın, milletimizin derdine çözümleri üretip, bunu aslında iki parti de yapıyor ama bir araya gelip acil çözüm reçetelerini ortaya koyup, kamuoyu ile paylaşacağız.

'BİZİM ÇÖZÜM ÖNERİMİZ KAMU MALI' 

"Bizim çözüm önerilerimiz biliyorsunuz kamu malı. Alıp keşke kullansalar. Keşke hayata geçirseler ama bu konuda bir çalışma yapmak ve ekonomi kurmaylarımızın bir araya gelmesine karar verdik. Kılıçdaroğlu’nun bu teklifini sevinçle karşıladığımı ifade etmek isterim. Millet İttifakı’nın iki bileşeni olarak diğer siyasi partilerimizin de katılım göstermeleri halinde daha büyüyerek bu sistemi götürmemiz mümkün. Ama bugün itibarıyla CHP ve İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları bir araya gelerek çalışacaklar."

Öne Çıkanlar