Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüştü: İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yok

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüştü: İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yok
Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda görüşen iki lider, ortak basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'a yönelik saldırının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalara tepki gösteren Davutoğlu, "Bahçeli'ye dili dolayısıyla kendisine çeki düzen vermesini tavsiye ederim" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yok" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seçuk Özdağ'a yönelik saldırının ardından partinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan görüşmede  CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi eşlik etti.

'İKTİDARDAN GİTMEMEK İÇİN GÖZE ALAMAYACAKLARI ŞEY YOK'

Davutoğlu, ziyaret nedeniyle CHP'ye teşekkür ederken, bu ziyaretler için tüm siyasilere kapılarının açık olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu ise "İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yok" dedi.

"Bu tür organize işler olur. Gündem saptırılmak istenebilir. Ama biz soğuk kanlılığımızı koruyacağız" diyen Kılıçdaroğlu,"İktidar can ve mal güvenliğini sağlamalıdır. Seyirci olamazlar. Seyirci olamazlar can ve mal güvenliğini sağlamak zorundalar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Ankara'da siyasal partinin genel başkan yardımcısına geliniyorsa silahlarla sopalarla 18 dikiş atılıyorsa, kan kaybı varsa, failler adil suçlu muamelesi görüyorsa, konuşan kişiye terörist, darp eden kişi adi suçlu. Böyle bir devlet anlayışı olamaz. Nerede yargılanması lazım? Poliste hangi masanın bakması lazım? Organize suçlar. Gidiyor mu gitmiyor" diye konuştu.

 DAVUTOĞLU: BAHÇELİ, TEHDİT DİLİYLE KONUŞUYOR

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına değinen Ahmet Davuoğlu, "Bahçeli 3 gün bekledikten sonra konuşuyor ama yaralanan ve mağdur olanlar yokmuş gibi ortada tehdit dili konuşuyor. Bahçeli bunu hep yapıyor. Kınamıyor dikkat edin. Aksine Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönük konsülde etmeye dönük mesajlar vermeye kalkıyor. Biz hiç bir siyasi partinin tabanını rencide edecek bir söz söylemeyiz" ifadelerini kullandı.

'KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMESİNİ TAVSİYE EDERİM'

Öncelikle Sayın Bahçeli'ye dili dolayısıyla kendisine çeki düzen vermesini tavsiye ederim diyen Davutoğlu, "Bahçeli Doğu Türkistan'daki zulmü unutmuşken, bu zulmü konuşan biziz" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösteren Davutoğlu şunları söyledi: 

"Sakinleşse, yüzüne süs takınıp güzel söz söylemeyi öğrense herkes rahatlayacak. Kınamıyor, geçmiş olsun demiyor. MHP camiasını konsolide etmeye yönelik mesajlar veriyor. Hiçbir siyasi partinin tabanını rencide edecek bir şey söylemeyiz. Bahçeli'nin kendisine çeki düzen vermesini tavsiye ederiz.

''APTAL OLMA' DİYEN ABD BAŞKANI KARŞISINDA SESSİZ KALAN SİZSİNİZ'

Hiçbir tabanla derdimiz yok. Doğu Türkistan'ı dile getiren de biziz. Kırım'da Türkçe'nin bayraktarlığını yapan da biziz. Bahçeli kendisine bir baksın. Sayın Bahçeli, Türk devlet geleneğinde ilk defa devlet başkanına 'Aptal olma' diyen ABD başkanı karşısında sessiz kalan sizsiniz.

'KÜRT VATANDAŞLARIMIZ BANA SEROK AHMET DEMİŞSE...'

Bu toprakların Kürtçesi Yunus Emre'nin Türkçesi kadar azizdir. Dili değerli kılan muhtevasıdır. Bizim Kürt vatandaşlarımız bana Serok Ahmet demişse alır başımızın üstüne koyarız. 

Hadi bizi hedef gösteriyorsunuz. Gazetecilerle ne alıp veremediğiniz var. Hakkı hukuku yazan bir avuç gazeteci kaldı. Onları da mı susturmak istiyorsunuz? Bu psikoloji 70'li yıllarda kardeşin kardeşe şiddetin uyguladığı hangi kanattan olduğu fark etmeksizin genç fidanların toprağa düştüğü dönemin psikolojisi. Biz barıştırmaya, acı tecrübelerden ders alanlarla yeni bir yol yürümeye geliyoruz. Susacağımızı sanmasınlar." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar