Kilisenin kapısındaki haçı söküp yere atan saldırgan yakalandı

Kilisenin kapısındaki haçı söküp yere atan saldırgan yakalandı
Mazlum D. isimli saldırganın 6 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu belirlendi.

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçı söküldü. Sökülme anı kamera kayıtlarına yansıdı. Kayıtlarda, bir kişinin kapıya tırmanarak haçı eliyle söküp yere fırlattığı görülüyor. Haçı söken saldırgan bugün gözaltına alındı. 

    

Haçın sökülmesine ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Saldırgan Mazlum D. soruşturma kapsamında bugün gözaltına alındı. Saldırganın 6 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu belirlendi.

EMNİYET: ŞAHIS BİR ANLIK SİNİRLE SUÇU İŞLEDİĞİNİ BEYAN ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Elde edilen 200 adet kamera görüntüsü incelemesinde Mazlum D. (26) isimli şahsın, Beykoz Kanlıca Sahili'nden başlayıp, Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne uğradığı ve burada bahse konu olayı gerçekleştirdikten sonra Üsküdar ilçesi Yavuztürk Mahallesi, Ayvacı Sokak üzerinde bulunan ikametine kadar 20 km boyunca yürüdüğü tespit edilmiş ve şahıs ikametinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahsa bu suçu neden işlediği sorulduğunda, şahıs planlı bir şey olmadığını, bir anlık sinirlenerek bu suçu işlediğini görevlilerimize beyan etmiş, yapılan sorgusunda çok sayıda suç kaydının olduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar