Kilyos'ta kaldırıma gömülen Yeşilırmak'ın cenazesi ailesi tarafından alındı

Kilyos'ta kaldırıma gömülen Yeşilırmak'ın cenazesi ailesi tarafından alındı
Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılıp Kilyos'ta kaldırıma gömülen Faydan Yeşilırmak'ın cenazesi ailesi tarafından alındı. Yeşilırmak, Sultangazi’de bulunan Yayla Mezarlığı’na defnedildi.

Bitlis’in Yukarı Ölek kırsalında yer alan Garzan Mezarlığı’ndan 19 Aralık 2017 tarihinde çıkarılıp Kilyos’ta bulunan kimsesizler mezarlığındaki bir kaldırımın altına gömülen 282 cenazeden Faydan Yeşilırmak’ın cenazesi, ailesi tarafından alındı.

Kobanê’de 2014 yılında IŞİD'liler ile girdiği bir çatışmada hayatını kaybeden Yeşilırmak'ın ailesine DNA örneklerinin eşleştiği haberi testin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra verildi.

Adli Tıp Kurumu’ndan aldıkları belgeyle sabah saatlerinde Zincirlikuyu’da bulunan mezarlıklar müdürlüğüne giden aile, burada gerekli belgeleri yetkililer verdi. Ardından cenazeyi almak için Kilyos Mezarlığı’na giden Yeşilırmak’ın ailesi ve yakınları, burada jandarma engeline takıldı.

Cenazelerin gömüldüğü kaldırımı ablukaya alan jandarma, aileden sadece bir kişinin cenazelerin defnedildiği kaldırıma gidebileceğini ifade etti. Bunun üzerine ailenin belirlediği bir kişi cenazelerin bulunduğu kaldırıma giderek, cenazeyi teslim aldı. Öte yandan jandarma basın mensupları dahil olmak üzere telefon ile çekim yapılmasına da izin vermedi. 

Hapipler’de bulunan Yayla Mezarlığı’na getirilen Yeşilırmak'ın cenazesi, burada ailesi ve dostları tarafından saygı duruşu ardından defnedildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar