Kimliği belirsiz kişinin girdiği HDP İstanbul İl Örgütü binası önünde plakasız araç

Kimliği belirsiz kişinin girdiği HDP İstanbul İl Örgütü binası önünde plakasız araç
HDP İstanbul İl Örgütü binasına kimse yokken polis gözetiminde kimliği belirsiz bir kişinin girdiği görüntülerde, sokakta bulunan plakasız araçtan polisin indiği görülüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasına 1 Mayıs’ta saat 16.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişinin polis gözetiminde girdiği bildirildi. İl binasının önüne gelen kişinin, önce binanın karşısında duran iki sivil polise binayı göstererek "Burası mı" şeklinde işaret ettiği görüntülerde söz konusu kişinin daha sonra binanın kapısına yönlendiği ve 7 dakika kaldıktan sonra çıktığı tespit edildi.

 Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre HDP binasından çıkan bu kişinin daha sonra polislerin yanına gidip bir süre konuştuktan sonra oradan uzaklaştığı kaydedildi.

 PLAKASIZ ARAÇ

Görüntülerde dikkat çeken bir diğer detay ise, HDP il binasının önünde plakasız siyah bir aracın olması. Görüntülerde bu kişinin binaya girip polislerle konuşup gitmesinin ardından plakasız araçtan üzerinde polis kıyafeti olan bu kişinin indiği, daha sonra binaya giren kişinin konuştuğu polislerin yanına gittiği görüldü. Burada polislerle bir süre konuştuktan sonra ayrıldığı tespit edildi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü  de binaya giren bu kişinin belinde silah olduğunu görüntülerden anladıklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar