Kira artışları Meclis'e taşınacak

Kira artışları Meclis'e taşınacak
Kira artışlarına ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceklerini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kira artışlarıyla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini TBMM gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Özel, sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceklerini aktardı.

Partisinin Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının yüksek olduğunu dile getirerek, vatandaşların bu rakamların altında ezildiğini söyledi.

Özel, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artan konut fiyatlarına ilişkin CHP olarak bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Sahil yörelerinde Rusya ve Ukrayna'dan gelen uzun vadeli kiralamanın 7 kata varan kira artışlarına neden olduğunu ifade eden Özel, şunları söyledi:

"Bu durumun ev sahipleriyle kiracılar arasında bir gerilim, tartışma alanına dönüştüğünü ve infial yarattığını da gözlemliyoruz. Meclis açıldıktan sonra CHP Grup önerisiyle tüm siyasi partilere artan kiralar, kiraların yarattığı sorunlar ve mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüm getirilmesine yönelik önerilerin tartışılacağı bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceğiz. Bu soruna Meclisin el koymasını öneriyoruz. Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını, siyasi partilerin araştırma komisyonlarında temsil edilmesini ve hızlı bir şekilde bu sorunu Meclisin bir komisyon eliyle ele alıp sonra da çözüm önerilerini Türkiye gündemine getirmesini öneriyoruz."

Öne Çıkanlar