Kiralık ve satılık ev ilanı vermenin cezası 25 bin lira olacak

Kiralık ve satılık ev ilanı vermenin cezası 25 bin lira olacak
Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi için yapılacak düzenlemeyle birlikte artık kiralık ve satılık daire ilanları internetten sadece yetki belgesi olan emlakçılar tarafından verilebilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018 tarihinde hazırlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği, yeni bir ertelem kararı olam ise yürülüğe giriyor.

Emlakçıların yoğun itirazı üzerine bir kaç kez ertelenmek zorunda kalan 'Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik', Resmi Gazete ile yayımlanan son bilgiye göre 31 Ağustos 2020'ye kadar yeni bir erteleme kararı çıkmaz ise taşınmaz ticareti yetki belgesi resmi olarak yürürlüğe girmiş olarak kabul edilecek.

BİREYSEL İLAN VERİLEMEYECEK

Emlak365.com'un haberine göre, yapılan düzenlemenin ardından internetten sahibinden satılık ve kiralık daire ilanları da bu kişilerin yetki belgesi olmaması nedeni ile otomatik olarak yasaklanmış olacak. Bundan sona internet üzerinden sadece kendine ait olan taşınmazların yanı sıra babasına, kardeşine, eşine ait olan konut, daire, işyeri ve arsa gibi taşınmazlar için hiçbir şekilde satış işlemi yapılamayacak.

İLAN VERENE 25 BİN TL CEZA KESİLECEK

İnternetten kiralık daire ya da satılık ev gibi sahibinden satılık ilanları sadece yetki belgesi olan emlakçılar tarafından verilecek. Emlakçılık yetki belgesi olmadan çalışmaya devam eden emlakçılara ise durumun tespit edilmesi halinde 25 bin TL para cezası kesilecek. Yetki belgesi almayan emlakçıların da çalışmalarına izin verilmeyecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar