Kışın spor yapmaktan vazgeçmeyin

Kışın spor yapmaktan vazgeçmeyin
Kış aylarında spor yapmak, gerekli önlemler alındığında sanıldığının aksine hastalıklara sebep olmak yerine vücudu zinde ve sağlıklı tutuyor.

Soğuk havaların Türkiye'yi sardığı günlerde bir çok insan evlerine çekildi ancak uzmanlar kış aylarında spor yapmanın önemine dikkat çekiyor. 

Kışın spor yapmak, gerekli önlemler alındığında sanıldığının aksine hastalıklara sebep olmaz. Soğuğa bağlı üşüyen vücudun kan akışı spor sayesinde hızlanır. Yoğun aktivite nedeniyle vücut daha çok sıvıya ihtiyaç duyar ve böylelikle daha çok su tüketilir. Günlük 2-3 litre su tüketmek de vücuttaki zararlı toksinleri temizler. Yağ yakımı daha fazla olur, pandemi nedeniyle evlerde kalınan bu günlerde hantallaşan kasların yeniden açılmasını sağlar ve hareket kabiliyetini artırır.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- Soğuğun etkisi asla göz ardı edilmemeli ve ısınma hareketleri yeteri kadar yapılmalıdır.

- Vücut ısısının yükselmesi için tempolu yürüyüş, bisiklet, koşu veya tempolu yürüyüşler tercih edilmelidir.

- Düşük tempodaki yürüyüşler vücut ısısının düşmesine neden olacaktır. 

- Spor yaparken vücut ısısını koruyacak kıyafetler tercih edilmeli, soğuğa ve yağmura dayanıklı giysiler ile spora başlanmalıdır. 

- Terin vücutta soğumaması için mutlaka ılık su ile duş alınmalı ve vücudumuz için vazgeçilmez olan su tüketimine dikkat edilmelidir. 

Öne Çıkanlar