Kişiye özel ilan: Turizm Programı için 'Dinler Tarihi alanında yüksek lisans' şartı

Kişiye özel ilan: Turizm Programı için 'Dinler Tarihi alanında yüksek lisans' şartı
'Büyük ihtimalle alınmasına karar verilen kişinin lisans mezuniyetinin de turizmle alakası olmadığı için lisans koşulu aranmamıştır.'

Eğitim Sen Samsun Şubesi, 19 Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı ve Bafra Turizm Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı'na öğretim görevlisi almak için "Dinler Tarihi alanında yüksek lisans, Yunanca Dil bilgisi sertifikası ve iki yıl ders verme tecrübesi" kriterinin bulunduran kişiye özel ilan açıldığını duyurdu.

Şubeden yapılan açıklamada "Kadrolar; eş, dost, akraba ilişkilerine göre belirlenmektedir. 3 Kasım Çarşamba günü yayımlanan 31648 sayılı Resmi Gazete'deki ilanda Samsun Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı ve Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programına alınacak iki öğretim görevlisi için belirlenen kriterler esasen malumun ilanından başka bir şey değildir" denildi.

'KİŞİYE ÖZEL İLAN'

BirGün'de yer alan habere göre Turizm Programı için açılan ilanda "Dinler Tarihi alanında yüksek lisans, Yunanca Dil bilgisi sertifikası ve iki yıl ders verme tecrübesi" kriterinin bulunduğuna değinen Şube, "Ayrıca büyük ihtimalle alınmasına karar verilen kişinin lisans mezuniyetinin de turizmle alakası olmadığı için lisans koşulu aranmamıştır. Aynı şekilde diğer ilanda yer alan ‘Yüksek Öğretim Kurumlarında 2 yıl ders vermiş olma’ koşulu Turizm için verilen ilanda ‘2 yıl ders verme’ye indirgenmiştir. Alınmasına önceden kesin karar verilen şahıs muhtemelen farklı kurum, özel okul veya MEB çalışanıdır. Üniversiteyi amacının dışında yönetmeye ve yönlendirmeye kimsenin hakkı yoktur" açıklamasını yaptı.

DAVA AÇILACAK

Şubenin söz konusu kişiye özel ilanla ilgili dava açacağı belirtilirken, "Devletin kurumlarını ve çalışanlarını itibarsızlaştıran bu ve benzeri uygulamaları gerçekleştirenler bugün olmasa bile yarın tarih ve hukuk önünde hesap vereceklerdir" denildi.

Öne Çıkanlar